Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

27. 07. 2016. 11:27 >> 11:15
7

ZEKOVIĆ PORUČIO

Ne damo da se krčmi EPCG

Socijaldemokratska partija (SDP) neće dozvoliti da se korumpiranom parlamentarnom većinom krčmi najveće, trajno i nepovratno dobro, kakvo je Elektroprivreda Crne Gore (EPCG), saopštio je član Predsjedništva SDP-a, Bojan Zeković.

 

Reagujući na izjavu premijera Mila Đukanovića, koji je saopštio da ga ne brinu najave opozicione trojke da će, zbog spora oko A2A, napustiti Vladu izbornog povjerenja, Zeković podsjeća da nije prvi put da predsjednik vlade ne poštuje sopstveni potpis.

"Rječnikom koji ne priliči predsjedniku Vlade, gospodin Đukanović je saopštio da 'pet para ne da' za sporazum koji je sam potpisao. Nažalost, nije prvi put da g. Đukanović ne poštuje sopstveni potpis. Danas ruši dogovor, jer u Sporazum i prelaznu vladu on ne bi ni ulazio da nije bilo međunarodnog pritiska i učešća EU u tom procesu kome se on, poznato je, žestoko protivio. Ulazak opozicije u vlast radi kontrole izbora na šta je u januaru morao pristati u decembru je nazivao istorijskim i globalnim fenomenom", rekao je Zeković.

On podsjeća kako u Sporazumu koji je premijer potpisao jasno piše da "politički subjekti iskazuju spremnost da zakone ili odluke od posebnog značaja usvajaju konsenzusom".

"Dakle ili EPCG nije dovoljno značajna ili premijer ne poštuje sopstveni potpis, sve ostalo, što bi on rekao, nije ozbiljna politika, već politikanstvo. Ono što je sigurno, SDP neće dozvoliti da se korumpiranom parlamentarnom većinom krčmi najveće, trajno i nepovratno dobro kakvo je EPCG. Takođe nije tačno, kako kaže premijer, da je oriđinal crnogorski da se o strateškim interesima odlučuje dogovorom, već dobra praksa u razvijenim demokratijama – kod nas i dio potpisanog političog sporazuma. Crnogorski oriđinal je da premijerov prvi saradnik rukovodi organizovanom kriminalnom grupom, dok se zbog grešaka njegove vlade premijerovom bratu plati 10 miliona eura naših para – to je oriđinal crnogorski", poručio je Zeković.

Komentarišući ocjenu premijera da bi se "nasmijao u lice" onom  ko bi mu predložio da se o najvažnijim pitanjima odlučuje konsenzusom, Zeković podsjeća da je to "dogovarao zamjenik premijera, Duško Marković, a on sam potpisao".

"To što se smije u lice prvom saradniku i obavezi poštovanja potpisa nije ništa novo.  Bivšeg prvog saradnika je ispratio u zatvor, sadašnjem se 'samo smije u lice' jasno pokazujući svima da je njemu prvi saradnik jedino Prva banka", zaključio je Zeković.

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније