Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: B.V.

23. 08. 2016. 18:44   >>  18:25 10

POVUKAO KANDIDATURU

Lukšić odustao od trke za generalnog sekretara

Kandidat Vlade Crne Gore za Generalnog sekretara UN Igor Lukšić obavijestio je danas predsjednika Generalne Skupštine UN-a Mogensa Liketofta i predsjednika Savjeta bezbjednosti UN-a Ramlan Bin Ibrahima da povlači svoju kandidaturu za mjesto Generalnog sekretara, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija.

 

Lukšić je, kako se dodaje, u pismu visokim predstavnicima UN-a istakao da mu je bilo veliko zadovoljstvo da učestvuje u procesu u kojem je dobio priliku da na transparentan način ponudi konkretne mjere i inovacije za unapređenje operativnosti UN-a.

On je iskazao zadovoljstvo što je platforma koju je predstavio bila zapažena tokom kampanje i razmatrana sa posebnom pažnjom.

"Lukšić je ukazao da će se sljedeći generalni sekretar, imajući u vidu složenost međunarodnog konteksta, suočiti sa zahtjevnim zadatkom kako bi se osiguralo da sistem UN-a bude prikladan za tu svrhu. Multilateralni program je znatno poboljšan uz postojanje značajnog broja istaknutih međunarodnih sporazuma i rezolucija", istakao je Lukšić.

On je naglasio da je važno u narednom periodu skoncentrisati se na implementaciju tog plana vodeći računa da mladi percipiraju rad UN-a kao svetionik bolje budućnosti.

"U tom smislu, siguran sam da će dalja ulaganja u vraćanje povjerenja i razvoj posebno doprinijeti miru, sigurnosti i ljudskih pravima, stoji u Lukšićevom pismu UN. Osim toga, za dobrobit jednakosti svih regija u okviru Ujedinjenih naroda, nadam se će argument Istočne Evrope prevladati kada je riječ o konačnoj odluci, a onom koji bude imenovan/a kao sljedeći Generalni sekretar želim puno uspjeha u budućem angažmanu", zaključuje Lukšić.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније