Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Pobjeda, Objavio: I. P. ]

25. 08. 2016. 08:13 >> 07:54

DVA MJESECA PRED IZBORE

Loša saradnja MUP-a i DIK-a

Nešto manje od dva mjeseca pred parlamentarne izbore saradnja Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) i Državne izborne komisije (DiK) na lošem je nivou.


To je, kako smatraju sagovornici Pobjede, neophodno promijeniti kako bi se kvalitetno pripremili oktobarski izbori.

Sekretar DIK Milisav Ćorić smatra da je potrebna svakodnevna komunikacija predstavnika MUP-a i DIK a, kako na službeničkom, tako i na višim nivoima.

"Neophodna je svakodnevna razmjena mišljenja o problemima i načinima njihovih rješavanja. To nije deklarativna priča, vec svakodnevna objektivna potreba. Moje je mišljenje da bi u ovom trenutku nivo komunikacije između DIK-a i MUP-a, naročito njenih predstavnika, trebalo da bude bolji", kazao je Ćoric.

Član Odbora za praćenje primjene izbornih zakona iz Demokratske partije socijalista Predrag Sekulić kazao je da je najvažnije u ovom trenutku da MUP i DIK rade na osnovu zakona i da poštuju rokove.

"Njihovi međusobni odnosi ne bi trebalo da nas previše interesuju, ali činjenica je da MUP nije odgovorio na nekoliko dopisa DIK-a, što su bili dužni po zakonu da urade", rekao je Sekulić.

Predstavnik Demokratske Crne Gore u Odboru za praćenje primjene izbornih zakona Neven Gošović smatra da je evidentno da saradnja MUP-a i DIK-a nije na potrebnom nivou, još od kada je Ministarstvo preuzelo vođenje biračkog spiska.

"Uglavnom je DIK ukazivala da MUP dostavlja tražene podatke u određenom roku ili ih uopšte ne dostavlja. Svakako se ta saradnja, bez ikakvog odlaganja, mora uspostaviti na potrebnom nivou. Sve ovo što se do sada dešavalo nije tog stepena da može ugroziti zakonitost sprovođenja izbora sa aspekta primjene Zakona o biračkom spisku", kazao je Gošovic.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније