Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: D.Ž.

25. 08. 2016. 17:32 >> 17:13

DANILOVIĆ PORUČIO

Vlada da imenuje vršioce dužnosti "po dubini"

Vlada treba da imenuje vršioce dužnosti na pozicijama "po dubini" koje su zauzimali predstavnici Građanskog pokreta URA, smatra ministar unutrašnjih poslova, Goran Danilović.

Upitan ko će pokrivati te pozicije s obzirom na to da je URA napustila Vladu izbornog povjerenja, Danilović je kazao da su na današnjoj sjednici Vlade konstatovane ostavke, ali da neće biti izvršena bilo kakva zamjena bez prethodnog političkog dogovora.

"Ja sam ubijeđen da Zakon ne poznaje neki automatizam po kom, kada predstavnik opozicije u državnom organu i preduzeću na određenom mjestu podnese ostavku, na njegovo mjesto dolazi odmah onaj čija su, po leks specijalisu, prava i obaveze u stanju mirovanja", saopštio je Danilović na konferenciji za novinare.

Prema njegovim riječima, oni pravo da budu na tom mjestu, po automatizmu i u punom kapacitetu, stiču tek danom proglašenja konačnih rezultata izbora.

"Do tada, možda će opozicija, ako se dogovorimo, ili opozicione strukture koje su ostale u Vladi izbornog povjerenja, predložiti zamjenu, ukoliko ima smisla u ovom mjesecu našeg mandata, ili će Vlada posebnim odlukama, što mislim da bi bilo u skladu sa zakonom, imenovati vršioce dužnosti, jer drugačije, čini mi se, ne može", naveo je Danilović.

On je kazao da je zadovoljan što su nestranački ministri odlučili da ostanu u Vladi.

"Ne mislim da je mala stvar kotrolisati četiri resora i način na koji se troši novac po ovlašćenjima užeg kabineta. Lakše je svima, i onima koji nas ne podržavaju, kad znaju da je opozicionar ministar, nego da se vratimo u pređašnje stanje", rekao je Danilović.

Na pitanje da li je u posljednja tri dana komunicirao sa Specijalnim državnim tužilaštvom u vezi sa novim informacijama o ubistvu glavnog i odgovornog urednika lista Dan, Duška Jovanović, Danilović je kazao da nije.

On je podsjetio da to nije nadležnost Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

"Ukoliko Katnić ili Stanković budu htjeli da razgovaraju sa mnom, ili sa bilo kojom drugom instancom u MUP-u, ja ću se rado odazvati", poručio je Danilović.

(Mina)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније