Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

29. 08. 2016. 11:09 >> 10:49
1

OBEĆALI CENTAR ZA POMOĆ

Todorović: Zaboravljeni penzioneri Budve

Položaj penzionera u Budvi je vrlo loš, smatraju u Crnogorskoj demokratskoj uniji (Cdu), koja planira da u tom gradu formira Centar za pomoć i podršku starijim osobama.

"Izborna lista "Crnogorska demokratska unija: Volimo Budvu! - Dragan Purko Ivančević" smatra da je socijalna politika važan segment svake ozbiljne politike. Odnos prema penzionerima i briga o starijoj populaciji je bitan dio svake socijalne politike", saopštila je Slavica Todorović, kandidatkinja za odbornicu na listi Cdu-a.

Ona je istakla da većina panzionera u Budvi živi u apsolutno neprihvatljivim uslovima.

"Veliki procenat budvanskih penzionera živi od minimalne penzije, koja je oko stotinu pedeset eura. To znači da su naši penzioneri po pravilu vezani za pomoć njihovih porodica, što je dodatno opterećenje za te porodice, u inače teškoj socijalnoj i ekonomskoj situaciji. S druge strane, u Budvi ne postoji ni jedan dom za stara lica. Ne postoji ni centar za brigu i pomoć starijim osobama", saopštila je Todorović.

Ona je poručila da je takva situacija neodrživa i zahtijeva od narednih lokalnih vlasti aktivnosti i mjere koje bi popravile status i standard penzionera u Budvi.

"Naša lista "Volimo Budvu!" je odlučna da, po preuzimanju vlasti u Budvi, formira Centar za pomoć i podršku starijim osobama. U saradnji sa republičkim institucijama, ali i zainteresovanim preduzetnicima iz privatnog sektora, obezbijedićemo uslove za stvaranje Doma za stare, koji bi, po ugledu na slične institucije koje postoje u Podgorici, Risnu i Bijelom Polju, obezbijedio zbrinjavanje i dostojan život naših starijih sugrađana", navela je Todorović.

Te mjere su, kako je kazala, dio "Sanacionog programa za Budvu" Cdu-a, "čijom primjenom želimo da zaustavimo dalje propadanje našeg grada i opštine i stvorimo uslove za njihov puni oporavak i razvoj".

"U svemu tome, briga prema starijoj generaciji ima posebno mjesto i značaj", zaključila je Todorović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније