Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

08. 09. 2016. 23:05   >>  09. 09. 2016. 09:28 7

GO JEDNOGLASNO

DPS samostalno, sigurni u pobjedu

Demokratska partija socijalista nastupiće samostalno na izborima 16. Oktobra, jednoglasno je večeras odlučio Glavni odbor te stranke. Na listi će biti i dva predstavnika Liberalne partije, kao i na prethodnim izborima. Lista kandidata za poslanike i izborni program DPS-a biće predstavljeni sjutra.

Iz te partije je, nakon sjednice Glavnog odbora, saopšteno da su u proteklih nekoliko sedmica, organi DPS-a, članovi, simpatizeri i aktivisti predlagali kandidate za poslanike u Skupštini Crne Gore.

"Težeći kontinuiranom obnavljanju poslaničke liste i velikom kadrovskom potencijalu koji Demokratska partija socijalista ima, Glavni odbor je donio odluku o sastavu poslaničke liste na kojoj se nalazi 60 odsto novih kandidata. Uvažavajući potrebu afirmacije učešća žena u politici i rodne ravnopravnosti, na poslaničkoj listi DPS zastupljeno je 35 odsto žena. Njegujući dalji razvoj građanskog društva, Demokratska partija socijalista je prepoznata kao stub multietničke i multivjerske Crne Gore, što je i značajnim učešćem predstavnika manjinskih naroda na poslaničkoj listi, potvrdila i ovoga puta. Aktivnim doprinosom kreiranju novih i modernih politika, mladi Demokratske partije socijalista su zavrijedili zapažena mjesta na poslaničkoj listi. Mlađi od 35 godina zauzimaju preko 20 odsto liste kandidata za poslanike. Pored najbolje reprezentacije kandidata, Glavni odbor Demokratske partije socijalista je uvjeren da građanima Crne Gore nudi i najbolji izborni program, koji predstavlja najkvalitetniju osnovu za dalji nastavak društvenog i ekonomskog razvoja Crne Gore na održivim osnovama. Afirmisanje vladavine prava, valorizacija resursa primorja i svih krajeva Crne Gore kroz ravnomjeran regionalni razvoj, bolji i moderniji obrazovni sistem, kvalitetnija zdravstvena zaštita, briga za sve socijalne kategorije, aktivna politika zapošljavanja, afirmacija mladih i njihovih potencijala, samo su neke od odrednica izbornog programa čijim će sprovođenjem Crna Gora ići sigurnim korakom ka NATO-u i Evropskoj uniji", saopšteno je iz DPS-a.

Kroz intenzivnu komunikaciju sa velikim brojem aktivista i volontera, kako se navodi, Glavni odbor je prepoznao potrebu partijske mreže da na predstojećim izborima ne ulazi u široke predizborne koalicione saveze.

"Prihvatajući to kao dobro polazište za ostvarivanje najboljeg izbornog rezultata, i pored velikog broja partija sa kojima DPS ima odlične političke odnose, Glavni odbor je donio jednoglasnu odluku o samostalnom nastupu na izborima. Na listi će biti i dva predstavnika Liberalne partije, kao što je to bio slučaj i na prethodnim izborima. Usvojenim izbornim programom i listom kandidata za poslanike, DPS je sigurna u izbornu pobjedu. Lista kandidata za poslanike i izborni program Demokratske partije socijalista Crne Gore biće predstavljeni sjutra u 12 sati na konferenciji za novinare, na kojoj će govoriti zamjenik predsjednika DPS Duško Marković", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније