Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

31. 05. 2013. 20:05 >> 20:06

JAJIMA NA PARLAMENT

Policija privela četiri osobe

Policije je privela četiri osobe – B.V, R.T. i B.K. iz Podgorice i S.B. iz Nikšića, zbog sumnje da su počinili prekršaje iz čl. 6 i 11 Zakona o javnom redu i miru. Kako je ranije objavljeno privedeni su aktivisti pokreta "Otpor diktatorskom režimu u Crnoj Gori", koji su protestovali ispred zgrade Skupštine uoči početka sjednice, gdje su jajima gađali ulaz u parlament.

“Osnovano se sumnja da su ova lica počinila prekršaje na način što su danas, na platou ispred zgrade Skupštine u Podgorici, bacala predmete na Skupštinu i ometale policiju u vršenju službenih mjera i radnji”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Policija navodi da je pet osoba bacalo jaja u pravcu ulaza u zgradu Skupštine. Takođe su ometali policiju u radu.

“Četiri osumnjičena lica su, uz zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, privedena Područnom organu za prekršaje, zbog osnovane sumnje da su počinili navedene prekršaje. Područnom organu će, kada bude pronađen, biti privedena i S.J”, navodi se u saopštenju policije.

Nedaleko od zgrade parlamenta protestovali su i aktivisti pokreta "Ulica 2013", koji su nosili transparente "Koalicija-opozicija" i d.o.o. Opozicija.

Oni su protestovali iz revolta zbog "neodgovornog odnosa opozicionih političara prema zahtjevima sa protesta i zbog njihovih perfidnih pokušaja vraćanja u parlament”.

Policija je juče zabranila okupljanje grupi "Ulica 2013", jer su zakasnili sa prijavom protesta.

Danas je reagovala grupa "Ulica 2013" nakon objavljivanja informacija o privođenju članova njihove grupe. Oni su agenciji Mina saopštili da su samo protestovali kod zgrade parlamenta, i da niko od njihovih predstavnika nije uhapšen, kako je ranije objavljeno. 

 

 

Predstavnik pokreta "Ulica 2013" Tamara Milošević kazala je da su privedeni članovi druge grupe "Otpor diktatorskom režimu-građanska neposlušnost".

“Njih je bilo četvoro, petoro, sa istaknutim majicama svoje grupe. Stajali su ispred zgrade Skupštine i gađali je. Oni su uhapšeni”, rekla je Milošević.

Ona je kazala da su pripadnici pokreta Ulica stajalii kod spomenika Kralju Nikoli, sa tri transparenta i jasnim oznakama Ulica. Kazala je i da su im medijske dezinformacije nanijele veliku štetu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније