Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

01. 06. 2013. 15:40 >> 15:40
2

JOŠ DOSTA POSLA

Kacin: Podrška istrazi čin pomirenja i zrelosti

Za evropskog parlamentarca Jelka Kacina je sasvim očekivan potez poslaniika, koji su juče praktično jednoglasno podržali otvaranje parlamentarne istrage zbog afere "Snimak "i formiranje Anketnog odbora,prenosi Antena M.

“ Svakako je to akt pomirenja i zrelosti, koji treba pozdraviti, nadam se da će ga koalcija i opozicija iskoristiti da se ojača povjerenje građana u institucije crngorskog društva”.

 

 

A da li će taj čin pomirenja i zrelosti kako ga je nazvao Kacin prepoznati Evropa:

“ Ne radi se o tome  da li će Evropa prepoznati taj potez, nego kako će to prepoznati građani CG, ja se nadam da će građani i  opozicija sa druge strane, koja je to tražila, iskoristiti mehanizam koji stoji na raspolaganju,  da se afera raščisti i da se iz toga stvori odgovorno partnerstvo za ubrzani put ka EU i ka NATO”.

Kacin napominje da,  osim parlamentarne istrage, Crna Gora ima još dosta posla na putu ka EU :

“Crna Gora još nije otvorila poglavlje 23 i 24, jer u ovom trenutku  nema  dovoljnih pomaka u  borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije. To je na neki način poseban izazov, jer  Srbija će sve je  izvjesnije dobiti datum za početak pregovora,  vrlo brzo napreduju,  tako da mislim da je krajnje vrijeme da se Crna Gora  pogleda u ogledalo i da shvati da može Srbija da je čak prestigne, ako ne bude posebne volje i entuzijazma”.

Ništa manje od pokretanje parlamnetarne istrage u vezi sa aferom "Snimak" nije bio aktuelan ni prijedlog opozicije-lex specijalis, koji međutim na jučerašnjem plenumu nije dobio zeleno svijetlo. Kako na to gleda Kacin:

“Za svaku odluku potrebna je većina, koje ovdje nije bilo, rezultati su legitimni i treba ih priznati. Samo jedan dio opozicije je istrajao, gubio vrijeme i radio u korsit svoje štete. Mislim da ta konačna odluka tačka na I, koja će svakako fokusirati  i taj dio opoziciju da se bavi budućnošću, a ne prošlošću.

Podsjećamo, poslanici su sinoć usvojli Odluku o otvaranju parlamentarne istrage zbog afere "Snimak"i  formiranju Anketnog odbora, koji će se baviti tim slučajem.

Lex specialis, koji je predložila opozicija, a kojim se traži poništavanje predsjedničkih izbora i raspisivanje novih do kraja avgusta, nije dobio podršku Skupštine-za je glasalo  37 poslanika, protiv 35,  a uzdržanih  je bilo šest.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније