Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

rtcg.me

17. 10. 2016. 00:25 >> 09:47
32

DF POZIVA

"Manjine da razmisle, DPS nije pobjednik"

Na osnovu 90 posto prebrojanih glasova, opozicija i dalje ima većinu, odnosno 41 poslanika u parlamentu, saopštio je nosilac liste Demokratskog fronta (DF), Andrija Mandić. On je ocijenio da današnji izbori nijesu bili fer i demokratski. Lideri DF-a pozivaju manjinske partije da "prelome".

“Vlada izbornog povjerenja nije obezbijedila slobodne izbore”, istakao je Mandić. On je saopštio da će DF sjutra inicirati sastanak sa svim opozicionim strankama o prelaznoj vladi.

“Oslanjamo se isključivo na rezultate naših predstavnika”, dodao je Mandić, dodajući da se mora prebrojati svaki glas. Mandić je kazao da svi izbori koji se održavaju u uslovima vanrednog stanja ne mogu biti slobodni i fer.

Jedan od lidera DF-a, Nebojša Medojević, kazao je da je rezultat izbora posljedica nedemokratskih uslova u kojima su održani. “Vlada izbornog povjerenja nije uspjela. Sve neregularnosti od prije četiri godine su se ponovile”, istakao je Medojević.

On je pozvao manjine da razmisle. “Ovo je istorijski trenutak. Ne treba produbljivati krizu”, poručio je Medojević.

Milan Knežević kazao je da DPS nije pobjednik izbora. “Na manjinama je da prelome. Stabilnost u Crnoj Gori je ugrožena”, rekao je Knežević.

Lideri DF-a poručuju da predsjednik DPS-a, Milo Đukanović, nema razloga za slavlje jer ima, kako su naveli, 35 mandata koje je “dobio prevarom”.

Ranije danas, funkcioner DF-a, Emilo Labudović, kazao je da je ubijeđen da će opozicija zadržati prednost nad DPS-om.

“Želim da upozorim da su podaci koji se objavljuju na televizijama projekcije na osnovu uzorka. Mi brojimo sve glasove", istakao je.

Labudović je osudio “krajnje neprimjereno ponašanje Uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova prema čelnicima i aktivistima DF” koji su, kako je naveo, juče privođeni u policiju da bi dali izjave povodom događaja od 24. oktobra prošle godine.

“Pokazalo se da pritisak nije urodio plodom”, kazao je Labudović.

On je pozvao čuvare kutija “da izdrže do kraja”. “Stiže sloboda i ja vam je čestitam”, poručio je Labudović.

Kazao je da će večeras čitava slobodna Crna Gora slaviti pobjedu. “Jedini haos koji se očekuje jeste u kabinetu Đukanovića”, dodao je.

Upitan kako komentariše današnja hapšenja državljana Srbije, kazao je da je to smiješno. “Grupa koja navodno planira da hapsi premijera utrčava u ruke policije, a o tome ne znaju ništa ministri policije Crne Gore i Srbije, ni premijeri dvije zemlje. Sve je to smiješno, a građani su dali najbolji odgovor, jer ih je skoro 75 odsto izašlo na prve koliko-toliko slobodne izbore”, ocijenio je Labudović.

Poručio je da će pobjedu slaviti na način na koji priliči, kada ona bude izvjesna.

“Građani nemaju ni jedan razlog da sami organizuju slavlje”, zaključio je Labudović.

 

Пратите нас на

Коментари32

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније