Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

28. 10. 2016. 13:38 >> 13:17

KOTORSKI DPS

Traže saradnju sa svima koji imaju kapaciteta

Demokratska partija socijalista (DPS) tražiće saradnju u Kotoru sa svima koji imaju kapaciteta, sposobnosti i volje da preuzmu odgovornost, saopšteno je iz te stranke.

 

Navode da je Izvršni odbor kotorskog DPS-a analizirao rezultate proteklih parlamentarnih i lokalnih izbora, koji su, kako kažu, sa pravom okarakterisani kao fer i demokratski u izvještajima svih posmatračkih misija.

"Kada je riječ o Kotoru, samo takva atmosfera i dolikuje tradiciji i viševjekovnom tolerantnom suživotu Kotorana, i IO DPS Kotor je čestitao svim sugrađanima na stvaranju takvog izbornog ambijenta. Zadovoljstvo DPS-a zbog još jedne izborne pobjede uvećano je i činjenjicom da smo ostvarili najbolji rezultat zahvaljujući ukazanom povjerenju građana u teškoj političkoj utakmici, koja je okupila najviše učesnika na lokalnim izborima u novijoj političkoj istoriji grada. Za DPS ovo predstavlja i dodatnu odgovornost, da kao najstabilniji i najveći politički faktor u gradu preuzme i najveću odgovornost", navode iz DPS-a.

Kao odgovorna partija, kako su kazali, prepoznali su i poruke koje su im građani uputili kroz rezultate glasanja.

"Bez obzira na to što je DPS osvojila najveći broj mandata i ostvarila napredak u odnosu na prethodne izbore, svjesni smo da se od nas očekuje brže i efikasnije rješavanje svih problema sa kojima se grad nosi u ovom trenutku. U tom poslu, DPS će tražiti saradnju sa svima koji imaju kapaciteta, sposobnosti i volje da preuzmu odgovornost. Sa druge strane, građani pamte i ocjenjuju rad i onih političkih struktura koje nijesu kadre izdržati teške zadatke i uloge koje vršenje javne funkcije nosi sa sobom. Udruživanje političkih aktera zbog lične frustracije i animoziteta pojedinaca prema DPS-u, a ne sa željom napretka grada i života u njemu, ponovo su aktuelizovane ovih dana. Kotor je takvu situaciju već imao priliku da doživi 2002. godine, kada su slični potezi doveli isključivo do nestanka sa političke scene tadašnjih aktera", navodi se u saopštenju.

DPS je, kako su kazali, "uvjerena da oni koji imaju dovoljno političkog i životnog iskustva neće dozvoliti ponavljanje scenarija koji je najteže posljedice ostavio na Kotor, i nakon koga su morale da uslijede godine saniranja učinjene štete".

"DPS će nastaviti da sprovodi politiku otvorenih vrata za sve one političke strukture koje su dijele naša temeljna programska opredjeljenja i koje su spremne da preuzmu odgovornost za dalji razvoj grada. Zahvaljujući velikom ukazanom povjerenju građana, Crna Gora je još jednom uspjela da sačuva stabilnost i dostojanstvo države, a onima koji su na kratke staze i zbog ličnih interesa pokušavali da trguju tim vrijednostima, slijedi isključivo politička marginalizacija. IO DPS Kotor je zahvalio svim svojim članovima, biračima, aktivistima i simpatizerima na ukazanom povjerenju, uz obećanje da će preuzete obaveze biti realizovane u interesu razvoja Kotora i svih njegovih građana", navodi se u saopštenju kotorskog DPS-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније