Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: B.V.

04. 11. 2016. 15:02 >> 14:42
3

VUJANOVIĆ URUČIO

Hrebičkova odlikovana Medaljom za zasluge

Predsjednik Filip Vujanović odlikovao je šeficu Misije OEBS-a, Janinu Hrebičkovu Medaljom za zasluge, vrednujući, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, njen angažman u našem društvu.

 

Vujanović je danas primio u Podgorici u oproštajnu posjetu Hrebičkovu. On je, kako se navodi, iskazao zadovoljstvo decenijskom saradnjom sa OEBS-om i njegovom misijom u Crnoj Gori uz poštovanje podrške i pomoć i koju je Crna Gora dobila od OEBS-a u reformama u brojnim oblastima.

“To je olakšalo dostizanje visokih standarda i ubrzalo naše evropske i evroatlanske integracije. Saopštio je veliko uvažavanje aktivnosti OEBS-a i njene misije u Crnoj Gori na sprovođenju usvojene zakonske regulative posebno izbornog zakonodavstva, kao i realizacije programa regionalne saradnje i projekata jačanja kapaciteta upravljanju granicama. Istakao je značaj maksimalne posvećenosti šefice Misije u Crnoj Gori Janine Hrebičkove koja je dala veliki doprinos uspjehu misije u gotovo trogodišnjem period obavljanja ove dužnosti. Vrednujući ovakav njen angažman predsjednik je odlikovao Medaljom za zasluge”, navodi se u saopštenju.

Hrebičkova je, zahvaljujući se na odlikovanju, istakla da je Crna Gora u svom reformskom procesu i integracijama ostvarila impresivan napredak i da će misiji i nadalje biti posvećena davanju podrške jačanju demokratizacije, vladavine prava i poštovanju ljudskih i manjinskih prava kako bi Crna Gora nastavila  da bude primjer regiona.

“Hrebičkova je dala visoku ocjenu saradnje i sa državnim organima i brojnim subjektima našeg društva što je omogućilo uspješno djelovanje OEBS-a u Crnoj Gori. Saopštila je uvjerenje da će i budući šef misije nastaviti da efikasno djeluje u Crnoj Groi za dobro svih njenih građana”, zaključuje se u saopštenju. 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније