Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

RSE [ Objavila R.B. ]

07. 11. 2016. 19:29 >> 19:07
23

RASMUSEN SIGURAN

Rusija neće uspjeti da destabilizuje Z.Balkan

Rusija neće uspjeti da destablizuje Balkan, izjavio je, u intervjuu za RSE, bivši generalni sekretar NATO-a, Anders Fog Rasmusen.

Komentarišući vojnu vježbu "Slovensko bratstvo 2016" u kojoj u Srbiji učestvuju snage Rusije i Bjelorusije, Stoltenberg kaže da ne vidi stratešku važnost tih vježbi, ali da su one naravno jedan pokušaj Rusije da pošalje jasan signal NATO-u da imaju strateške interese u regionu, naročito nakon odluke Alijanse da primi Crnu Goru.

"Ali iz ukupne perspektive, imajući u vidu broj učesnika u vježbi, ona je vrlo ograničena, a osim toga koliko ja znam Srbija je protjerala nekoliko Rusa iz Srbije neposredno prije organizovanja ove vježbe. Ja mislim da na kraju dana Srbija veoma dobro zna da njena budućnost leži unutar euroatlanskih institucija, prvenstveno u Evropskoj uniji, ali ja takođe mislim dugoročno gledano i na članstvo u NATO" rekao je Rasmusen.

Na pitanje RSE da li misli da će Rusija pokušati da destabilizuje Zapadni Balkan, naročito sada kada se Crna Gora pridružuje Alijansi, Rasmunsen kaže da naravno da hoće, ali da neće uspjeti.

"Naravno da će pokušati, ali ne mislim da će uspjeti, posebno zato što odgovorne snage u Srbiji veoma dobro znaju da Srbija prije svega mora da obezbijediti članstvo u EU i ja takođe mislim da će u dugoročnoj perspektivi pristupiti NATO-u" , poručio je u intervjuu za RSE bivši generalni sekretar NATO-a Anders Fog Rasmusen.

Пратите нас на

Коментари23

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније