Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ Objavila R.B. ]

28. 11. 2016. 17:46 >> 09:05
8

PREMIJER MARKOVIĆ

"Sastav Vlade nije zatvorena priča"

Personalni sastav Vlade odgovor je na ono što Crnu Goru čeka u budućnosti, u kontestu ukupnih potreba i zahtjeva građana, poručio je premijer, Duško Marković. On je, na pitanje, da li činjenica da su u izvršnoj vlasti samo dva ministra iz Demokratske partije socijalista iz prethodne, predstavlja otklon od prethodne Vlade, odgovorio da je to Vlada koja treba da odgovori ključnom izazovu za Crnu Goru, "a to je da se stvore pretpostavke za bolji život".

Prema njegovim riječima, Crna Gora i prethodne vlade su ostvarile ključne političke ciljeve koji proizilaze iz nacionalnih interesa.

"Osnova nezavisnosti, postavljanje Crne Gore na trajan kolosjek evropske i evroatlantske integracije, obezbjeđivanje političke stabilnosti, vjerskog i multietničkog sklada", kazao je Marković. 

Kako je kazao, ova Vlada nema potrebe da tim ciljevima naknadno teži.

"Nema potreba da ih potvrđuje već da na bazi tih ciljeva stvara uslove za bolji život u Crnoj Gori i za veću sigurnost svakog građanina. Iz tih razloga je ovakav personalni sastav Vlade", pojasnio je Marković. 

Na pitanje kako komentariše neprisustvo pripadnika srpske nacionalnosti u Vladi, odgovorio je da je ta izvršna vlast višenacionalna.

"Ali političke okolnosti su dovele do toga da u ovoj Vladi nemamo političke predstavnike srpskog naroda u Crnoj Gori", rekao je Marković.

Kako je podsjetio, zbog toga je u završnoj riječi rekao da se ovim sastavom Vlade ne zatvara priča o njenom konačnom sastavu i pozvao političke predstavnike opozicije i svakog naroda u Crnoj Gori da pronađu političke i nacionalne razloge da uđu u Vladu.

"Ja sam spreman da otvorim prostor za njih", poručio je Marković.

 

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније