Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: P.R.

03. 12. 2016. 14:42 >> 14:26
20

PUTINOV SAVJETNIK

Moskva će pomoći utvrđivanju istine

Savjetnik ruskog predsjednika, Sergej Glazev rekao je da će Rusija učiniti sve da doprinese rasvetljavanju "tzv. državnog udara" u Crnoj Gori, navodi se u saopštenju Demokratskog fronta (DF).

Kako navode, lideri DF-a, Andrija Mandić i Milan Knežević, sastali su se u Rusiji sa savjetnikom predsjednika Vladimira Putina akademikom Sergejem Glazevim, koga su upoznali sa aktuelnim političkim dešavanjima u Crnoj Gori.

Glazev je još jednom negirao bilo kakvu umiješanost Rusije u dešavanjima od 16. oktobra.

"Uvjeravam vas da će Rusija učiniti sve da doprinese rasvetljavanju tzv. državnog udara u Crnoj Gori, a posebno poštovanje želim odati vama koji podnosite veliku žrtvu zbog ljubavi prema svojoj zemlji braneći tradicionalne vrijednosti po kojima je nekada Crna Gora bila i poznata. Crnogorska vlast je donijela odluku da naši odnosi ne budu onakvi kakvi su bili u prošlosti, a od vremena Petra Velikog pa do sadašnjeg crnogorskog režima Rusija i Crna Gora su bili pouzdani prijatelj i istorijski saveznici. Vjerujem da će se takvo prirodno stanje ponovo uspostaviti", kazao je savjetnik predsjednika Rusije.

Knežević je istakao da, prema zvaničnim informacijama, nijedan ruski državljanin ne stoji iza dešavanja u Crnoj Gori.

"Mi smo u Rusiji na više zvaničnih adresa dobili jasan odgovor da nijedan ruski državljanin, a kamoli predstavnik ruske države ne stoji iza dešavanja u Crnoj Gori. Ova informacija predstavlja još jednu potvrdu o projektovanoj optužnici crnogorskog režima protiv Rusije ne bi li se ubrzala ratifikacija NATO protokola čiji je ishod nakon pobjede Donalda Trampa veoma neizvjestan. Takođe, želimo i ovdje saopštiti da nijedan lider, rukovodilac i član našeg političkog saveza nikad nije imao nikakve kontakte sa optuženim nacionalistima iz Srbije i pomenutim ruskim državljanima za čije postojanje nijesmo dobili potvrdu u Rusiji", rekao je Knežević.

Mandić je, kako se navodi, naglasio značaj ovog susreta i zbog činjenice sto će najvažnije političke adrese u Rusiji direktno biti obaviještene o stavu DF vezanom za nedavna dešavanja u Crnoj Gori, kao i razlozima zbog kojih je taj politički savez "predmet brutalnih nasrtaja režima, kao i kriminalnog miljea tijesno povezanog s crnogorskom vlašću".

"Mi smo i dalje odlučni da demokratskim sredstvima i borbom duboko podijeljenu Crnu Goru, koja prolazi kroz najtežu političku krizu od vremena obnove višepartizma, vratimo na pravi put, tj. da je vratimo samoj sebi. Prvi korak na tom putu je utvrđivanje istine vezano za lažni drzavni udar od koga je jedinu korist imao Đukanović i njegova stranka", rekao je Mandić.

Пратите нас на

Коментари20

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније