Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

04. 12. 2016. 13:37 >> 13:16

KONGRES U VARŠAVI

Evropski liberali: Podrška za CG

Delegacija Liberalne partije Crne Gore učestvuje na Kongresu ALDE saveza evropskih liberala koji se održava u Varšavi. Kongres predstavlja novu prekretnicu evropskog liberalizma i na njemu je predstavljen novi identitet liberala Evrope i novi program za drugačiju Evropu snažniju, efikasniju i koja brže korača ka budućnosti, saopštili su iz LPCG.

Na Kongresu je bilo riječi i o evroatlanskim integracijama i stabilnosti Evrope, ali i Crne Gore. Bivši premijer Estonije Tavi Roivas, govoreći o ruskom uticaju, kazao je da je on bio očigledan u crnogorskom izbornom procesu i pokušajima destabilizacije Crne Gore uoči punopravnog NATO članstva.

Potpredsjednica Liberalne partije Dr Dubravka Vujičić na čelu crnogorske delegacije, razgovarala je sa predstavnicima drugih liberalnih stranaka i evropskih država, kao i Liberalne internacionale i ALDE saveza evropskih liberala.

Na svečanom otvaranju Kongresa govorili su i predsjednik Internacionale Dr Juli Minoves, ALDE saveza Hans Van Balen i Gi Verhofastad sef liberalne grupe u Evropskom parlamentu kao i predstavnici Evropske komisije i Parlamenta te šefovi vlada pojedinih država EU.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније