Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ rtcg.me, Objavio: I. P. ]

05. 12. 2016. 13:01 >> 12:38
7

STOLTENBERG OČEKUJE

Nova vlada da ostane posvećena NATO

Generalni sekretar NATO, Jens Stoltenberg, kazao je da očekuje da i nova Vlada Crne Gore ostane posvećena pristupanju Alijansi.

Stoltenbrg je na konferenciji za novinare, uoči sastanka ministara vanjskih poslova koji počinje sjutra, kazao da bi države članice NATO koje do sada nijesu ratifikovale Protokol o pristupanju CG Alijansi to trebalo da urade uskoro.

"Sreo sam se sa novim premijerom (Duškom Markovićem) dok je bio na prethodnoj poziciji, tako da sam siguran da će on nastaviti da obezbjeđuje da Crna Gora ostane na kursu i bude posvećena pristupanju NATO savezu", kazao je Stoltenberg.

On je rekao da ne može reći kada će tačno Crna Gora postati punuopravna članica NATO.

"Sada su u toku ratifikacije i sad je na zemljama članicama da u svojim parlamentima ratifikuju taj dokument. Očekujem da to bude uskoro", istakao je Stoltenberg.

Isidora Sekulić, TVCG

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније