Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

TVCG [ Objavio: O.Z. ]

06. 01. 2017. 15:38 >> 19:06
18

TRAŽE NOVE IZBORE

HN: Izbor raskinuo koaliciju sa DPS-om

U Herceg Novom raskinuta je koalicija između Građanske liste Izbor i Demokratske partije socijalista (DPS) koja je u posljednje dvije godine imala skupštinsku većinu.

Lider Izbora Dušan Radović na konferenciji za novinare poručio je da neće više sa DPS-om i da traže nove izbore.

On je kazao da programska koalicija sa DPS-om nije uspjela.

"Niti mi imamo njihovu podršku, niti oni nas doživljavaju kao partnere", kazao je Radović, prenosi TVCG.

Kao osnovni razlog izlaska iz koalicije Radović je naveo nepoštovanje programa Izbora, koji je bio sastavni dio koalicionog dogovora, a koji je, kako je naglasio, konstantno trpio opstrukcije.

Dodao je da Izbor nije ušao u koaliciju sa DPS-om, jer ga voli, ili zato što dijeli njihovo mišljenje, već zato što su smatrali da ova partija može da pomogne realizaciju programa Izbora.

Radović je kazao da je DPS obećao da će to učiniti, iako koalicioni sporazum nikada nije potpisan.

"Međutim, odmah po formiranju vlasti krenule su opstrukcije svake ideje Izbora lokalnog DPS-a", tvrdi lider Izbora.

On je kazao da je Izbor bio trojanski konj DPS-a da dođe na vlast.

"Tada smo bili nesvjesni činjenice, da su trećina naših drugova špijuni lokalne UDBE, postavljeni da kontrolišu nastajanje i sprovođenje našeg programa. Napravili smo program, formirali TV, uticali na javno mnjenje i došli na vlast. Mjereći tadašnju situaciju, shvatili smo da je opozicija neobećavajuća i bez volje da shvati naš program. Na sjednci koja je trebalo da ima tajnost glasanja, upravo na insistiranje prethodno pomenutih drugova "trojanskih konja", javno se glasalo i od 30, 29 je glasalo da se uđe u koaliciju sa DPS-om. Jedini koji je bio protiv, bio je Milutin Govedarica, i na kraju se ispostavilo da je bio u pravu", kazao je Radović, prenosi Radio Jadran.

Prvi kamen spoticanja, kako je rekao, bio je to što je DPS svoje kadrove nije postavljao na osnovu stručnosti, već po partijske pripadnosti.

Takođe, Radović zamjera DPS-u i što je, kako kaže, pokušao da ukine ćirilicu, te da Gradski park proglasi Parkom nezavisnosti.

"Nijesmo dali. Nakon dvije godine borbe, na današnji dan, prekidamo koaliciju sa DPS-om", jasan je bio Radović.

Iz Izbora su poručili da očekuju raspuštanje ovog saziva Skupštine Opštine Herceg Novi i raspisivanje novih izbora.

Iz DPS-a nema komentara, prenosi TVCG.

Пратите нас на

Коментари18

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније