Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.M.Lj.

16. 01. 2017. 13:10 >> 12:46
11

MEDOJEVIĆ PORUČIO

Neophodan međunarodni pritisak u CG

Crnogorski režim je paralisao politički sistem, kompletna opozicija bojkotuje parlament, Zakon o budžetu je usvojen za pola sata bez rasprave i zemlja se nalazi blizu haosa nesagledivih razmjera, kazao je lider Pokreta za promjene i član predsjedništva DF-a Nebojša Medojević. on smatra da je neophodan međubnarodni pritisak radi sprečavanja konfikta i haosa u Crnoj Gori.

 

On je tako prvog radnog dana godišnjeg sastanka Komiteta za spoljne poslove Međunarodne demokratske unije IDU upoznao članove sa dešavanjima u Crnoj Gori nakon izbornog dana.

"Đukanovićev korumpirani autoritarni režim , razorio je demokratiju i paralisao politički zivot u zemlji, zloupotrebom tužilaštva, sudova, Agencije za sprečavanje korupcije koji sprovode brutalnu represiju protiv najjace opozicione strukture, Demokratskog fronta. Lideri DF-a se nezakonito hapse, protiv njih se vode politički sudski postupci, preko 40 razlicitih sudskih tužbi zbog mirnih protestnih šetnji i demonstracija je pokrenuto protiv njih, a predsjednik Mreže mladih PzP se nalazi na  robiji, dok su kontrolisane provladine agencije blokirale isplatu novca iz budžeta koji po zakonu pripada DF-u”, kazao je Medojević.

On je dodao da je paralisan  politički sistem u Crnoj Gori.

“Kompletna opozicija bojkotuje parlament, Zakon o budžetu je usvojen za pola sata bez rasprave, ne postoji politički dijalog i zemlja se nalazi blizu haosa nesagledivih razmjera. DF se zalaže za političko rješenje krize i organizovanje prvih fer izbora čije će rezultate svi prihvatiti. Uloga međunarodnog faktora u ohrabrivanju političkog dijaloga i rešavanju sličnih kriza je velika, što se pokazalo na primjeru Makedonije. PzP će se u ime DF-a obratiti članicama IDU sa detaljnim informacijoma o dešavanjima u Crnoj Gori u cilju stvaranja neophodnog međunarodnog pritiska i sprečavanja konfikta i haosa u Crnoj Gori" istakao je Medojević u svom izlaganju na plenarnoj sjednici.

Medojević se sastao i sa Markom Fildom, potpredsjednikom i poslanikom Konzervativne partije Velike Britanije sa kojom PzP ima veoma razvojenu bilateralnu saradnju i sa kojom sledećeg vikenda organizuje seminar u Podgorici.

“Medojević je sa Fildom razgovarao o raspoloživim mehanizmima pomoći PzP-u,  kada je u pitanju prevazilaženje ove teške političke i državne krize i iskazao interesovanje Konzervativne partije Velike Britanije. Medojević i Fild su dogovorili intenzivniju razmjenu informacija u cilju boljeg informisanja donosioca političkih odluka u Velikoj Britaniji o neregularnostima u toku izbornog dana, kao i o stvarnnim razlozima paralize političkog sistema i  modalitetima rešenja krize, koja sve više prijeti destabilizaciji prilika u Crnoj Gori”, navodi se u saopštenju PZP-a.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније