Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ Objavio: O.Z. ]

18. 02. 2017. 13:43 >> 13:19

NA CETINJU

Početkom marta sjednica parlamenta

Sjednica prvog redovnog zasijedanja crnogorskog parlamenta biće održana 6. marta na Cetinju.

Na dnevnom redu je Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o mjerama države luke za sprečavanje, suzbijanje i otklanjanje nezakonitog, neprijavljenog i neregulisanog ribolova kao i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o osnivanju Regionalne kancelarije za saradnju mladih.

Predlogom zakona je predviđeno da Crna Gora godišnje obezbjeđuje oko 44 hiljade EUR za rad Regionalne kancelarije za saradnju mladih, čije je sjedište u Tirani.

Cilj Kancelarije je da podrži regionalnu razmjenu mladih i razmjenu ideja, kao osnov za perspektivu buduće saradnje u regionu Zapadnog Balkana i da omogući intenziviranje regionalne saradnje i institucijama koje su posvećene mladima.

„Kancelarija će imati ulogu u obezbjeđivanju sprovođenja zajedničkih regionalnih projekata za mlade ljude sa akcentom na načela demokratske vladavine, održivog ekonomskog razvoja, obrazovanja i inovacija i koordinaciji saradnje mladih na Zapadnom Balkanu“, kaže se u obrazloženju.

Zajedničku deklaraciju o osnivanju Regionalne kancelarije za saradnju mladih Zapadnog Balkana potpisali su na Bečkom samitu 27. avgusta 2015. godine premijeri Albanije, Bosne i Hercegovine, Cme Gore, Kosova, Makedonije i Srbije.

Na dnevnom redu sjednice je i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Evropske zajednice za atomsku energiju (EURATOM) i država nečlanica Evropske unije (EU) o učešću država nečlanica EU u sistemu Zajednice za ranu razmjenu informacija u slučaju radiološkog vanrednog događaja (ECURIE).

Biće raspravljano i o Predlogu zakona o potvrđivanju Konvencije međunarodne organizacije rada o zaštiti i zdravlju na radu (lučki radnici) i Predlog zakona o potvrđivanju Konvencije Međunarodne organizacije rada o identifikacionim dokumentima pomoraca (revidirana).

Prethodno će biti održana vanredna sjednica parlamenta, koja je zakazana za 28. februar, čijem je dnevnom redu Predlog zakona o izmjeni Zakona o regularizaciji neformalnih objekata.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније