Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

14. 03. 2017. 15:10 >> 14:46

TATAŽINJSKA UVJERENA

Uskoro ratifikacija u Holandiji i SAD

Ambasadorka Poljske u Crnoj Gori, Irena Tatažinjska, uvjerena je da će Holandija i Sjedinjene Američke Države uskoro ratifikovati Protokol o pristupanju Crne Gore NATO-u, te da će naša država na predstojećem Samitu u maju postati punopravna 29. članica Alijanse.

Tatažinjska se danas sastala sa predsjednikom skupštinskog Odbora za međunarodne odnose i iseljenike, Andrijom Nikolićem, koji je kazao da je Poljska u grupi najboljih prijatelja Crne Gore i zahvalio ambasadorki te zemlje na tome što su strateški prioriteti Crne Gore, članstvo u NATO-u i EU, visoko na spoljnopolitičkoj agendi Poljske.

Tatažinjska je, kako je saopšteno iz Skupštine, istakla značaj parlamenta kao jedine validne adrese za rješavanje svih važnih političkih pitanja od zajedničkog interesa.

"Ona očekuje da opozicija što prije prekine bojkot i da se vrati u Skupštinu. Predsjednik Nikolić je konstatovao da su odgovornim političkim subjektima, državni interesi uvijek ispred partijskih, uz ocjenu da je poslanicima mjesto u Skupštini, a ne na ulici", piše u saopštenju.

Tatažinjska i Nikolić su, kao se dodaje, izrazili zadovoljstvo zbog odličnih političkih odnosa dvije države, ali i zbog sve snažnijeg prisustva poljskih investitora u Crnoj Gori, koji realizuju nekoliko značajnih projekata u našoj zemlji.

"Nikolić i Tatažinjska su se saglasili da postoji još prostora da se odnosi unapređuju, i to na polju ekonomije, turizma, poljoprivrede i kulture, a dodatni zamah saradnji očekuje se od međuparlamentarnih grupa prijateljstva, čije je formiranje u finalnoj fazi", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније