Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina;Objavio: B.V. ]

21. 03. 2017. 13:44 >> 13:49
16

DF I SNP

NK: Do kraja sedmice odluka o protestima

Demokratski front (DF) i Socijalistička narodna partija (SNP) čekaće do kraja sedmice odluku opozicije o zajedničkom protestnom djelovanju, čiji je cilj poništavanje proteklih lokalnih izbora u Nikšiću i njihovo ponavljanje, poručili su iz tih političkih subjekata.

Predsjednik Radničke partije, Janko Vučinić, pozvao je u ime DF-a sve opozicione partije da im se pridruže.

„Ukoliko izostane podrška od opozicionih kolega, vrlo brzo počećemo sa protestnim šetnjama, organizovanjem javnih tribina i drugim demokratskim aktivnostima kako bi poništili nelegitimne izbore u Nikšiću i njihovim ponavljanjem omogućili izjašnjavanje svih građana“, najavio je Vučinić na konferenciji za novinare.

Predstavnik SNP-a Vujica Lalić ocijenio je da su izbori u Nikšiću bili neregularni i nelegitimni i da nijesu predstavljali volju građana, zbog čega ih je, kako je podsjetio, ta partija i bojkotovala.

Predsjednica Opštinskog odbora Demokratske narodne partije, Vera Bulatović, kazala je da je opozicija složna uprkos različitim stavovima, i da im je cilj objediniti sve opozicione snage kako bi spriječili formiranje vlasti na osnovu "na takav način sprovedenih" izbora u Nikšiću.

I predsjednik Opštinskog odbora Nove srpske demokratije, Janko Milatović, kazao je da im je cilj poništavanje nedavno održanih lokalnih izbora i njihovo ponavljanje.

„U suprotnom, na sljedećim redovnim izborima u Nikšiću opoziciji bi bila uskraćena zakonska mogućnost učešća u radu biračkih odbora i kontrola regularnosti izbora, shodno propisima da se na osnovu ostvarenih rezultata na prethodnom izjašnjavanju građana biraju članovi i predsjednici biračkih tijela“, pojasnio je Milatović.

Arsenije Lalatović iz DF-a ocijenio je da su izbori u Nikšiću pokazali „klasično pravno nasilje“.

Na lokalnim izborima u Nikšiću 12. marta učestvovali su Demokratska partija socijalista i Socijaldemokrate, dok ih je opozicija bojkotovala.

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније