Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.M.Lj.

31. 03. 2017. 11:32 >> 11:07
16

SNP O REFERENDUMU

Građani da odluče o ulasku u NATO

Socijalistička narodna partija ne pristaje da se građanima otima pravo na referendum o NATO savezu, saopštio je predsjednik Mladih SNP Podgorica Bogdan Božović. On je istakao da bi Crna Gora bila prva država koja ulazi u NATO, a da je taj vojni savez prethodno bacao bombe na nju.

 

On kaže da se na isti način na koji je donijeta odluka odluka o NATO bombardovanju 1999. Godine, danas želi odlučiti o ulasku Crne Gore u taj vojni savez.

“ To je ono što vrijeđa većinu građana Crne Gore, a još više ih iritiraju „razlozi“ koje aktuelna vlast navodi zbog čega naša država treba da bude dio NATO pakta. Podsjećamo, Crna Gora bi bila prva država koja ulazi u NATO, a da je taj vojni savez prethodno bacao bombe na nju”, navodi se u saopštenju.

Božović kaže da je jedina nesporna činjenica da se ubjedljiva većina u Crnoj Gori zalaže za referendum o NATO, bez obzira da li su protiv ili za ulazak u taj vojni savez.

“Niko nema pravo da ignoriše takvo većinsko opredeljenje građana i odlučuje u njihovo ime. Posebno tako nešto ne može uraditi nelegitimni parlament, jer u njemu ne sjede oni koji izabrani slobodnom voljom građana Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

Božović naglašava da su građani Crne Gore slobodni ljudi, a ne podanici.

“ A jedino njihovo oružje jesu demokratske vrijednosti i olovka. Zato ne pristajemo da se građanima otima pravo na referendum kao temeljni princip demokratskog odlučivanja. Dosta je građenja zidova između građana Crne Gore, vrijeme je za mostove koji ih spajaju, kako bi konačno naša država postala demokratska i uređena”, zaključio je predsjednik Mladih SNP Podgorica.

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније