Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.M.Lj. [ Dnevne novine ]

11. 04. 2017. 08:41 >> 08:16
4

NIKŠIĆANKE OSUĐENE

Zatvor zbog prodaje i kupovine lične karte

Sudija Višeg suda u Podgorici Suzana Mugoša osudila je je juče na dva mjeseca zatvora Draganu Janjušević (19) iz Nikšića zbog za kupovine lične karte uoči prošlogodišjih izbora, dok je Vesnu Nikoliću (58) osudila na mjesec uslovno, primanje novca da ne bi glasala na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori održanim u oktobru 2016. godine.

Kako pišu Dnevne novine, sudija je u obrazloženju presude kazala da je dokazano da je Janjušević počinila krivično djelo, dok je za Nikolić kazala da su vještaci u nalazu naveli je bila bitno smanjena uračunljiva.

U optužnom predlogu se navodi da je Janjušević 14. oktobra 2016. godine, na protivpravan način uticala na Vesnu Nikolić da na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori zakazanim za 16. oktobar 2016, ne vrši pravo glasanja.

Janjušević je toga dana došla u kuću kod Nikolićeve u nikšićkom naselju Mušovina i dala joj 60 eura, da ne glasa na pralamentarnim izborima.

Okrivljena Nikolić je uzela ovaj novac, a za uzvrat joj predala svoju ličnu kartu, bez koje ne bi mogla da ostvari pravo glasanja.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније