Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

11. 04. 2017. 19:13 >> 18:50
2

SIMOVIĆ-ERJAVEC

Evroatlantske integracije stub stabilnosti

Potpredsjednik Vlade Republike Slovenije Karl Erjavec pohvalio je ostvarene rezultate Crne Gore na evroatlantskom putu i ponovio da je Slovenija snažan zagovornik i podržavalac skorog prijema Crne Gore u NATO. Erjavec je istakao nesebičnu podršku našoj zemlji u pregovaračkom procesu sa Evropskom unijom.

Bilateralni susret potpredsjednika Vlade Crne Gore Milutina Simovića i potpredsjednika Vlade Republike Slovenije Karla Erjaveca održan je u okviru Mješovite komisije.

"U srdačnom razgovoru istaknuti su odlični bilateralni odnosi koji se temelje na tradicionalno dobroj saradnji i međusobnoj podršci spoljnopolitičkim prioritetima i razumijevanju potreba unutrašnjeg razvoja dviju država", saopšteno je iz Vlade.

Kako se navodi Simović je istakao da je Crna Gora u prethodnom periodu ostvarila značajan napredak u evroatlantskim integracijama, te da je Slovenija imala posebno mjesto u tom procesu, naglasivši da je u dva mandata bila kontakt Ambasada za NATO u Crnoj Gori i to u periodu kada je ostvaren značajan napredak u ovom procesu.

Simović je sagovornika upoznao sa procesom evropskih integracija, naglasivši da Crna Gora nastavlja sa zahtjevnom agendom kada se radi o poglavljima 23 i 24 ali i posebno izazovima u poglavljima 27, 11, 12 i 13.

"Erjavec je pohvalio ostvarene rezultate Crne Gore na evroatlantskom putu i ponovio da je Slovenija snažan zagovornik i podržavalac skorog prijema Crne Gore u NATO i istakao nesebičnu podršku u pregovaračkom procesu sa Evropskom unijom", kaže se u saopštenju.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o aktuelinim političkim temama u regionu i najnovijim izazovima sa kojima se suočava.

"Poseban osvrt dat je na političku situaciju u Crnoj Gori u prethodnom periodu, uz konstataciju da su integracioni iskoraci Crne Gore važan podsticajni faktor ohrabrenja i za region u cjelini i da evroatlantske integracije predstavljaju stub stabilnosti i prosperiteta", saopšeno je iz Vlade.

Kako se zaključuje u saopštenju, na kraju sastanka potpredsjednici su izrazili zadovoljstvo susretom, nastavkom dobre saradnje a kako se dodaje konstatovali su i veliki potencijal i prostor za buduću saradnju koji je dodatno podstaknut radom Mješovite komisije i potpisivanjem Protokola, kao i Akcionim planom u oblasti poljoprivrede i privredih komora Crne Gore i Republike Slovenije.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније