Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Mina, Objavio: I. P. ]

26. 04. 2017. 13:20 >> 13:07
18

ABAZOVIĆ SAOPŠTIO

Ura neće na sjednicu o NATO na Cetinju

Građanski pokret URA neće prisustvovati sjednici parlamenta u petak na kojoj će biti raspravljano o usvajanju protokola o pristupanju Crne Gore NATO-u, saopštio je predsjednik pokreta, Dritan Abazović, i apelovao da taj dan na Cetinju protekne mirno.


Skupština će se na sjednici, koja će biti održana u petak na Cetinju, izjasniti o Predlogu zakona o potvrđivanju Sjevernoatlantskog ugovora, kojim se obezbjeđuju uslovi za stupanje Crne Gore u NATO.

Abazović je, nakon sastanka sa ambasadorima i predstavnicima ambasada u Crnoj Gori, kazao da su imali vrlo ugodan razgovor na kom su razmijenili mišljenja, koja su manje-više poznata.

On je naveo da URA imao odličnu komunikaciju sa međunarodnom zajednicom i sa predsztavnicima stranih ambasada u Crnoj Gori

"Mi smo ponovili svoj stav – da u petak nećemo biti u Skupštini na Cetinju. URA ni na jedan način ne ugrožava prolazak Protokola", kazao je Abazović novinarima nakon sastanka.

Mogao bi, prema njegovim riječima, neko da im zamjeri kada ta odluka ne bi mogla da se donese bez njihovih glasova.

"Ali s obzirom na to da naši glasovi nijesu potrebni za prolazak protokola, onda svi oni koji budu bili tamo iznad one izmišljene većine koja je nastala 16. oktobra, ne idu da pomažu Crnoj Gori i demokratskim procesima, nego striktno Demokratskoj partiji socijalista. Mi u tome nećemo učestvovati", rekao je Abazović.

U Uri se, kako je kazao, raduju što će Crna Gora biti punopravna članica NATO-a.

"Vjerujemo da je vrijeme koje dolazi nakon što budemo punopravna članica Alijanse je vrijeme velikih promjena u Crnoj Gori i velikog pospremanja unutar naše kuće, da će se relaksirati odnosi unutar naših građana, što je najvažnije", naveo je Abazović.

On je rekao da URA poštuje i cijeni građane koji imaju mišljeje suprotno od njihovog i misle da Crna Gora ne treba da bude članica NATO-a.

"Moramo razmšljati o svima. Crna Gora mora da se miri, nije dobro da se spaljujemo mostove i propagiramo politiku izdajnisštva i progona, mi se zalažemo za suprotne, evropske vrijednosti", poručio je Abazović.

On je apelovao da petak na Cetinju protekne mirno, navodeći da očekuje da bude tako.

Пратите нас на

Коментари18

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније