Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

21. 05. 2017. 17:27 >> 22:11
76

MANDIĆ U IME SRBA

"Nemamo razloga da slavimo 21. maj"

U Budvi je danas, ispred prostorija opštinskog odbora Nove srpske demokratije (Nova) istaknuta srpska trobojka. Prisustvovali su predsjednik stranke Andrija Mandić, kao i predsjednici opštinskih odbora Demokratske narodne partije (DNP), Demoskratske srpske stranke (DSS) i Socijalističke narodne partije (SNP). Ove stranke činile su nekadašnji Blok za zajedničku državu u ovoj opštini.

Mandić je, obraćajući se prisutnima, kazao da neki pripadnici nekadašnjeg Bloka za zajedničku državu danas, "napadnim i smiješnim čestitkama za 21. maj, brukaju i sramote vlastitu prošlost i nedostojno podilaze crnogorskim separatistima".

"Srpski narod nema nikakvog razloga da slavi 21. maj, jer nećemo valjda da slavimo činjenicu da je toga dana kriminalna hobotnica na čelu sa Milom Đukanovićem odlučila da nam ukrade zajedničku državu i podijeli naš narod", rekao je Mandić.

On je ocijenio da je danas Crna Gora "upravo onakva kakvu je priželjkivao, stvarao i na brutalnoj referendumskoj krađi dobio Milo Đukanović – ona je otklon od istorijske Crne Gore i njenih vjekovnih saveznika, diktatura u kojoj se vrše progoni i hapšenja političkih neistomišljenika i diskriminiše srpska nacionalna zajednica". 

"Današnja Crna Gora je Đukanovićev privatni posjed u kome su građani opljačkani, a diktatorovi rođaci i prijatelji-partneri iz kriminalnog miljea raspolažu ogromnim bogatstvom stečenim pljačkom Crne Gore", rekao je Mandić i dodao da nikada Đuanoviću neće  čestitati pobjedu na referendumu.

"Mi Crnu Goru doživljavamo kao našu zemlju koju smo naslijedili od naših predaka i uradićemo sve što je u našoj moći da ona postane demokratsko i slododno društvo. Sva prava svima je maksima od koje ne odustajemo, ne tražeći nikakav višak prava za nas i naš narod nego što smo spremni da priznamo drugima. Danas je pravi dan da ponovimo da ćemo se svim sredstvima boriti protiv nepravde, diskriminacije i nasilne asimilacije koju vrši diktatorski režim", kazao je lider Nove.

Kritikujući "neke" pripadnike bloka za zajedničku državu koji, kako kaže, ovih dana čestitaju 21. maj, Mandić ih upoređuje sa Krstom Zrnovim Popovićem.

"Šta bi danas dali, recimo, crnogorski separatisti da njihov politički uzor Krsto Zrnov Popović nije pisao ona pokajnička pisma kralju Aleksandru Karađorđeviću desetak godina nakon ujedinjenja Srbije i Crne Gore. On u tim pismima piše sličnim "stilom" kao što posljednjih dana u saopštenjima i čestitkama pišu pojedini nekadašnji pripadnici Bloka za zajedničku državu. Krsto Zrnov kralju Aleksandru podilazi sa istim entuzijazmom kojim današnji preletačevići iz Bloka za zajedničku državu javno uklizavaju medijsko - političkoj separatističkoj eliti. Kada analizirate te tekstove pomislićete da je Krsto Zrnov bio učesnik Velike skupštine srpskog naroda u Podgorici 1918.  godine, a da su ovdašnji ujedinitelji iz 2006. godine pripadali LSCG ili SDP, a ne SNP-u ili SNS-u", kazao je Mandić i dodao da su, u pisanju i "slanju" tih čestitki, "novopočenim slavljenicima 21. maja pomagali oni antisrpski medijsko-tajkunski i NVO centri, koji su podržavali svaku krađu izbora koju je sproveo kriminalni režim, a naročito su snažno podržali najveću krađu u istoriji Crne Gore, onu na referendumu 2006". 

Lider Nove tvrdi da su većina od tih “pametara” ostrašćeni mrzitelji Srba "koji imaju zadatak da anesteziraju srpski narod kako bi on bio nasilno asimilovan zato što su Srbi jedini koji pružaju otpor okupaciji i aneksiji Crne Gore od strane NATO pakta". 

"Takvima ćemo se žestoko suprotstaviti, jer su oni isto zlo za naš narod kao što je i Đukanović", kaže Mandić. 

 On poručuje da je politika Bloka za zajedničku državu "starija je od svih nas".

"To je, u suštini, program Sv. Petra Cetinjskog, koji se ne može ubiti i uništiti jednom referendumskom krađom. Mi koji pripadamo toj ideji i velikoj zavjetnoj misli našeg naroda nećemo ni u ovim teškim i smutnim vremenima ni milimetra odstupiti od nje, a kamoli promijeniti stranu. A u međuvremenu ćemo biti pošten partner svima onima koji žele da mijenjaju ovakvu Crnu Goru kako bi ona postala slobodna i zemlja svih njenih građana", rekao je Mandić. 

Пратите нас на

Коментари76

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније