Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: P.R.

26. 05. 2017. 19:28 >> 19:00
2

U TBILISIJU

Počelo proljećnje zasjedanje PS NATO-a

Proljećnje zasjedanje Parlamentarne skupštine (PS) NATO-a, u kojem učestvuje i crnogorska delegacija, počelo je danas u Tbilisiju, u Gruziji.

Članovi stalne delegacije Skupštine Crne Gore u PS NATO-a su Obrad Mišo Stanišić, Genci Nimanbegu i Tarzan Milošević.

Kako je saopšteno iz Skupštine, pažnja učesnika bila je usmjerena na informisanje o preduzetim aktivnostima na pripremi 63. godišnjeg zasjedanja PS NATO, koje će biti održano u Bukureštu u Rumuniji, od 7. do 10. Oktobra.

"Uslijedili su sastanak Stalnog komiteta, a potom Zajednički sastanak Interparlamentarnog Savjeta Gruzija-NATO i Stalnog komiteta, kojima je, po pozivu, prisustvovao Stanišić, šef Delegacije Skupštine Crne Gore u PS", kaže se u saopštenju.

Stanišić se, kako se navodi, zahvalio državama članicama NATO koje su za godinu ratifikovale Sporazum o pristupanju Crne Gore Alijansi, i istakao da će pružena podrška značajno uticati na budući rad.

"On se zahvalio svim kolegama, članovima stalnih delegacija u PS, za pruženi doprinos Crnoj Gori za ulazak u elitno društvo kakvo je NATO", saopšteno je iz Skupštine.

Zasjedanje u Tbilisiju, koje će biti nastavljeno sjutra, okupilo je oko 300 parlamentaraca iz 28 zemalja članica NATO-a iz Sjeverne Amerike i Evrope, kao i delegate iz partnerskih i zemalja posmatrača, u cilju razmatranja aktuelnih bezbjednosnih pitanja i nacrta izvještaja komiteta PS.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније