Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: P.R. [ Mina ]

28. 06. 2017. 17:20 >> 16:51
9

VUČUROVIĆ PORUČIO

"CG se ne može odreći sebe"

Crna Gora se ne može graditi tako što će se odreći sebe i to je dokazano više puta kroz istoriju, saopštio je poslanik Demokratskoh fronta (DF) Jovan Vučurović.

Vučurović je rekao da DF predstavlja onu Crnu Goru koja se nikada nije predala i čije je drugo ime sloboda, za koju se sa podjednakim ponosom i žarom vojevalo pod krstaš i alaj barjakom i trobojkom.

"Važno je, danas na Vidovdan, poručiti usijanim glavama, falsifikatorima, kao i onima koji svjesno hrle u izdaju, da se Crna Gora ne može graditi tako što će se odreći sebe. To je dokazano više puta kroz istoriju, od 'guvernadurovića' do Drljevićevih nacista iz 12. jula 1941.", rekao je Vučurović.

On je rekao da to što su "marionetski režim" i pojedinci iz opozicije krenuli putem stvaranja Crne Gore koja to nije i širenja neprijateljstva prema istorijskim prijateljima i saveznicima, posljednja je opomena "građanima da se među nama nalaze oni koji su zbog sitnog ličnog interesa spremni da ponize Crnu Goru, njenu duhovnost, identitet i naše pretke".

"DF to sigurno neće dozvoliti. Znamo da se protivnik nalazi u fazi bijesa, ostrašćenosti i mržnje prema svemu što simbolizuje naše temelje, i da je snažno podržan od strane onih koji nam nikada kroz istoriju nisu bili prijatelji", kazao je Vučurović.

On je dodao da i to valja izdržati zarad konačne pobjede i ispravljanja svih onih katastrofalnih poteza koji su Crnu Goru željeli da odvoje od nje same i koji su joj ukaljali obraz.

"U tom kontekstu, naprimjer, DF je u svom programu zapisao kako prava Crna Gora treba da se odnosi prema priznanju takozvane države Kosovo od Đukanovićeve vlade. I to će biti jedan od najboljih načina da se pošalje poruka svima da se Crnoj Gori vraća dostojanstvo koje su joj ugrozili Đukanovićev režim i pojedinci iz opozicije koji se, shodno svojim afinitetima, nude onima koji odlučuju o njihovim političkim sudbinama", rekao je Vučurović.

Prema njegovim riječima, oni koji misle da u budućnost idu sa "felerom", bilo iz vlasti ili opozicije, pokušavajući da građanima silom nametnu stav da u Crnoj Gori sve počinje od 2006. godine, rade uzaludan posao.

"Ono smo što smo i što su nam bili preci, a ne ono što nam u vidu sugestija, poglavlja, standarda 'prinose' bilo kakvi savezi i unije, koji sa druge strane žestoko brane svoj integritet i identitet", kazao je Vučurović.

On je naveo da se zna za primjer da se u Evropi neko odrekao svoje istorije i tradicije, da se stidi da kaže ko je i šta je, kojim jezikom govori, u koju crkvu ide.

"I ne znamo da je to od Crne Gore neko tražio, ali su i kroz istoriju uvijek postojali oni koji su dobrovoljno, iz raznih razloga, najčešće onih najmizernijih, izdali i pljunuli na svoje pretke", naveo je Vučurović.

DF će, kako je kazao, graditi Crnu Goru na postulatima tradicije, časti, slobode, pomirenja i prijateljstva sa svima koji nemaju namjeru da poništavaju i ponižavaju našu istorijsku i duhovnu vertikalu.

"Jer samo tako možemo zadobiti poštovanje svih, i na istoku i na zapadu, i samo to može biti polazna tačka za ekonomski i svaki drugi razvoj. To je jasna i precizna politika - politika sa kičmom i stavom", naveo je Vučurović.

On je rekao da se na Vidovdan treba podsjetiti riječi Iva Andrića koji, zagledan u Crnu Goru Njegoševog i ranijeg doba, kaže: "Sve što se u tim brdima rađalo, dolazilo je na svijet sa refleksom kosovske krvi u pogledu".

"Ta vječna prisutnost Njegoševa traje uprkos tadašnjim i današnjim guvernadurovićima, i svima koji su Crnu Goru pokušali da izmjeste iz svog prirodnog, duhovnog i istorijskog toka", kazao je Vučurović.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније