Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: B.V.

01. 08. 2017. 11:30 >> 11:12
11

MEDOJEVIĆ TVRDI

Đukanović ponizio Markovića

Predsjednik Demokratske partije socijalista, Milo Đukanović, javno je ponizio premijera Duška Markovića tokom jučerašnje manifestacije Dana iseljenika u Petnjici, smatra funkcioner Demokratskog fronta, Nebojša Medojević.

 

Prema njegovim riječima, haos u DPS-u i sukob Đukanovića i Roćena s jedne, i Markovića s druge strane, najbolje je pokazala jučerašnja dupla proslava u Petnjici.

“Protokol koji je bio pripremljen za premijera Markovića, bez njegovog znanja preoteli su Đjukanović i Roćen, koji su se pojavili na proslavi u Petnjici, dva sata prije Markovića. Koliko su ‘dobri’ odnosi između Đukanovića i Markovića i kakvo je ’jedinstvo’ u DPS-u, najbolje govori činjenica da je premijer u automobilu saznao da je državna proslava već završena i da su to umjesto njega odradili predsjednik Košarkaškog saveza i ruski agent u penziji”, naveo je Medojević.

To je, kako je dodao, već drugo javno ponižavanje Markovića od strane Đukanovića.

“Prvo je bilo, kada se Đukanović, mimo protokola i suprotno Poslovniku parlamenta pojavio na sjednici Skupštine na Cetinju , kada se glasalo o ulasku Crne Gore u NATO. Đukanović se pojavio i preuzeo šou Markoviću”, smatra Medojević.

Đukanović, tvrdi funkcioner Fronta, želi sukobe u Crnoj Gori, kako bi pokušao da ubijedi moćne zapadne države da im je još potreban.

“On (Đukanović) nikako da prihvati da je ulaskom u NATO, prestala potreba za njim i da oni sada žele da u Crnoj Gori vide politički dijalog i rješenje krize mirnim sredstvima. Đukanović je postao prijetnja stabilnosti zemlje i on je prvo krenuo da povrati izgubljenu kontrolu nad izvršnom vlašću i u DPS-u”, navodi Medojević.

On smatra da će Marković biti ohrabren od zapadnih sila da preuzme kontrolu nad DPS-om i otvori dijalog sa opozicijom o mirnom rješenju krize.

“Zvanični susret sa Pensom će biti snažna poruka Đukanoviću da SAD podržava Markovića i da od njega očekuju rješenje krize, prestanak progona opozicije i normalizaciju prilika u zemlji. Ako Marković bude oklijevao da uradi neophodne rezove i ne isntitucionalizuje otpor Đukanoviću u DPS-u, Vladi i ANB, sasvim sigurno će proći kao Igor Lukšić, koji je elegantno i jeftino eliminisan aferom Listing", poručuje Medojević.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније