Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

02. 08. 2017. 15:12 >> 19:18
12

PENS I OPOZICIJA

DF: Bez nas nema održivog rješenja

Demokratski front (DF) je, komentarišući sastanak potpredsjednika Sjedinjenih Američkih Država Majka Pensa s liderima građanske opozicije, saopštio da bez tog političkog saveza nema održivog političkog rješenja.

"DF poručuje i novoj administraciji SAD, ali posebno građanima Crne Gore koji se jedini pitaju ko će da vlada u zemlji, da bez DF nema održivog političkog rješenja, jer bez DF neće biti neophodnih korjenitih reformi bolesnog sistema koji naciju vodi ka propasti, bankrotu i sukobima", navodi se u saopštenju.

U DF-u su ocijenili da je sastanak Pensa sa liderima ostatka opozije kontinuitet politike prethodne administracije SAD iz vremena predsjednika Baraka Obame:

"Legitimna je namjera i bivše i sadašnje adminstracije da pokuša da duboku političku i državnu krizu u Crnoj Gori riješi na način da instalira neku vlast koja bi i dalje baštinila sve tekovine Đukanovićevog režima", kazali su iz DF-a.

Predlog da se opozicija prvo vrati u parlament i da tamo nastavi pregovore sa premijerom Duškom Markovićem, u DF smatraju pogrešnim i poručuju da stav DF-a ne može niko promjeniti.

"Jedan takav eksperiment je već viđen 2016. godine kada je ostatak opozicije, osim DF-a, prihvatio da sjedne za sto sa Đukanovićem i da uđe u njegovu Vladu", ističu iz DF-a.

Kazali su da su rezultati takvog eksperimenta bili poražavajući i za demokratiju i za građane Crne Gore, ali i za partije koje su ušle u Vladu izbornog povjerenja.

"Imali smo najneregularnije izbore u posljednjih 27 godina, bojkot parlamenta, jednopartijske izbore u Nikšiću, lažni državni udar, progon najjače opozicione grupacije DF, a građani su na izborima kaznili one opozicione partije koje su prihvatile eksperiment prethodne administracije SAD", kazali su iz DF-a.

Poručuju da je politika DF-a kristalno jasna i dosljedna.

"Sistem koji je izgradio Đukanović je bolestan. Uništena je privreda, privatizovane institucije, korupcija je postala endemska, mafija i režim su srasli u jedan organizam, polovina stanovništva se nalazi u zoni ekstremnog siromaštva, mladi masovno napuštaju zemlju, unutaršnje podjele i sukobi eskairaju, javne finansije su pred bankrotom, a moral nacije je razoren. Takav bolesni sistem se ne može popravljati niti šminkati. Potrebne su korjenite refrome koje nudi samo DF", poručuju iz tog političkog saveza.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније