Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

09. 08. 2017. 13:22 >> 13:20
1

BEČIĆ PISAO VDT-U

Okončati istragu o pismima u HN

Lider Demokrata Aleksa Bečić zatražio je od vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića da obezbijedi uslove kako bi se okončala istraga i pokrenulo krivično gonjenje protiv NN lica, koja su građanima Herceg Novog na kućnu adresu dostavljala pisma sa, kako navodi, neistinama na račun Demokratske Crne Gore.

 

Bečić podsjeća da je Demokatska Crna Gora krajem aprila i početkom maja Specijalnom državnom tužilaštvu podnijela krivičnu prijavu protiv NN lica, nakon što su građanima Herceg Novog na kućnu adresu distribuirana pisma monstruozne sadržine, koja “obiluju najprljavijim i najpodlijim neistinama na račun Demokratske Crne Gore, čime je izvršeno više krivičnih djela od strane NN lica”.

Lider Demokrata navodi da su 2. juna obaviješteni da je Specijalno državno tužilaštvo na postupanje dostavilo pomenute krivične prijave Osnovnonom državnom tužilaštvu u Herceg Novom, kao i da se predmet nalazi u fazi izviđaja.

“Od tog dana nemamo novih informacija u vezi predmetnog slučaja. Polazeći od značaja ovog pitanja, protoka vremena od trenutka podnošenja krivične prijave, kao i činjenice da su se brojni djelovi tog monstruoznog pisma ovih dana mogli jasno prepoznati u određenim javnim istupima, očekujem od vas kao vrhovnog organa državnog tužilaštva da snagom svog autoriteta i nadležnosti koje vam stoje na raspolaganju, obezbijedite da se okonča istraga i pokrene krivično gonjenje protiv izvršilaca i nalogodavaca ovog monstruoznog čina”, saopštio je Bečić.

On u pismu Stankovića poziva da hitno postupite po njegovoj urgenciji.

“Jer ako se ovakve stvari dozvole u 21. vjeku, u državi kandidatu za članstvo u EU, zamislite šta sve sjutra mogu očekivati funkcioneri Demokrata i naše porodice. Ukoliko se nalogodavci i izvršioci ovako monstruoznog čina i poziva na linč funkcionera i članova Demokrata, najjače opozicione političke partije, hitno ne pronađu, a počinioci ne privedu pravi, onda sve može biti dozvoljeno u Crnoj Gori”, navodi se u pismu Stankovića.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније