Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

22. 01. 2013. 12:31 >> 13:38

Afirmativno o Crnoj Gori

EP glasa o nacrtu rezolucije

Parlamentarci će glasati i koji će od 90 amandmana biti usvojeni.

 Poslanik EP Jelko Kacin, za Antenu M, komentariše jučerašnju raspravu i kaže da je bila pozitivna, odmjerena i afirmativna za Crnu Goru. Kacin očekuje da će današnje glasanje donijeti pozitivan rezultat.

''Crna Gora je pokazala da je u potpunosti opravdala dobijanje datuma pregovora. Ne samo da su otvorena poglavlja 23. I 24, već je i privremeno zatvoreno poglavlje o nauci i razvoju. Skrininzi idu dalje i očekujemo da će u narednih nekoliko mjeseci biti otvorena i nova poglavlja. Crna Gora je pionir jer jedina od svih zemalja Zapadnog Balkana pregovara o ulasku u EU. Očigledan je i faktor stabilnosti, a i u razvijanju dobrosusjedskih odnosa može i mora služiti kao primjer državama regiona. Sve političke grupe, osim pojedinih koje se protive širenju EU iz nekih ideoloških razloga, su podržale dosadašnji napredak Crne Gore i zato očekujem da će današnje glasanje donijeti veoma pozitivan rezultat'', kazao je Kacin.

Iako idemo dobrim putem, uvijek može bolje, smatra Kacin. Pa se tako od nas očekuje da napredujemo na polju reformi i to u poglavljima 23. i 24.:

''Tu treba još dosta napraviti. Dalje, po pitanju slobode pa i profesionalnosti medija na jednoj strani, zatim, po pitanju ljudskih prava, posebno ako govorimo o LGBT zajednici koja je i dalje diskriminisana. Tu očekujemo da će Vlada svojim ličnim primjerom omogućiti da se i ta zajednica razotkrije i reafirmiše. Kada govorimo o nezavisnim institucijama pravosuđa, to je proces koji će potrajati, ali već sad su postignuti značajni rezultati.''

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније