Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R. [ Mina ]

07. 10. 2017. 18:36 >> 18:06
16

DF OPTUŽUJE

"Stijepović uoči izbora zamijenio 100.000 $"

Čelnici Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić i Milan Knežević optužili su gradonačelnika Podgorice, Slavoljuba Stijepovića da je uoči parlamentarnih izbora 2016. u Atlas banci zamijenio 100 hiljada dolara koje su kasnije, kako tvrde, iskorištene za kampanju Demokratske partije socijalista (DPS).

Mandić je kazao da su tačne tvrdnje koje je objavio portal IN4S, blizak DF-u, da su za Stijepovića dolare mijenjali saradnici vlasnika Atlas Grupe, Duška Kneževića, koji su uhapšeni pod sumnjom za pranje novca, i da je jedan od njih to ispričao na saslušanju kod glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića.

Iz DF-a su na konferenciji za novinare poručili da je Katnić od javnosti sakrio tu informaciju.

"Glavni specijalni tužilac je nakon razgovora sa šefom režima odustao da primijeni zakon na gradonačelnika Podgorice, kao što ga je primjenjivao na sina Slavena Radunovića jer je promijenio par stotina dolara u banci, bratanića Predraga Bulatovića, a zbog čega mjesecima u pritvoru leže Željko Šćepanović, Dejan Vujisić, Momir Nikolić... Kada se dođe do ljudu koji su važni za režim onda se pribjegava drugim metodama", rekao je Mandić

On je, kako prenosi portal Vijesti, rekao da vjeruje da razmijnjeni dolari dolaze sa istočne adrese i da je u pitanju prljav novac.

Knežević je kazao da je Đukanović optuživao DF da je njihova kampanja finasirana iz inostranstva i da se godina nakon toga dolazi do frapantnih podataka da "organizovanu kriminalnu grupu DPS finasiraju neke kriminalne grupe iz Crne Gore i inostranstva".

"Ako je Stijepović zamijenio 100 hiljada dolara u Atlas banci, možete zamisliti koliko je novca kod šefa kriminalne grupe. Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković treba da sasluša Katnića jer je ovu informaciju sakrio od javosti, zatim Đukanovića koji je naredio Katniću da to prećuti", kazao je Knežević.

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније