Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

30. 10. 2017. 14:43 >> 14:12

VUČINOVIĆ - HLOBENJ

Opozicija da se vrati u parlament

Slovačka će nastaviti da podržava Crnu Goru ka EU integracijama a predstavnici opozicije trebali bi se vratiti u Parlament, ocijenjeno je na sastanku Ministarke bez portfelja u Vladi Crne Gore Marije Vučinović sa ambasadorom Republike Slovačke Romanom Hlobenjom. Zbog sve više turista iz Makedonije trebalo bi poboljšati avio saobraćaj između Crne Gore i Makedonije saglasni su Vičinović i ministar bez portfelja Republike Makedonije Zoran Šapurić.

Kako je saopšteno iz kabineta ministarke bez portfelja, Hlobenj je ministarki čestitao 15 godina postojanja Hrvatske Građanske Inicijative i izrazio nadu da će, kako je kazao, ta manjinska partija nastaviti sa odgovornom politikom kako prema državi, tako i na evropskom putu Crne Gore.

"Ambasador je izrazio podršku ministarki i naglasio da će Slovačka nastaviti da podržava Crnu Goru ka EU integracijama", navodi se u saopštenju.

Tokom sastanka analizirana je i aktuelna politička situacija "uz obostranu saglasnost da bi se predstavnici opozicije trebali vratiti u Parlament, kako bi kroz parlamentarni dijalog prezentovali svoje argumente".

Ministarka bez portfelja u Vladi Crne Gore Marija Vučinović, primila je u zvaničnu posjetu i ministra bez portfelja Republike Makedonije Zorana Šapurića, zaduženog za regulaciju i poboljšanje investicione klime Makedonije.

Na početku razgovora, kako je saopšteno, konstatovani su veoma dobri bilateralni odnosi Crne Gore i Republike Makedonije.

"Sagovornici su saglasni da ima prostora za uspostavljanje još bolje međudržavne saradnje, koja bi se ogledala kroz jačanje avio saobraćaja, imajući u vidu da se sve više turista iz Makedonije opredjeljuju za Crnu Goru, kao turističku destinaciju", ističi iz ministarstva.

Tokom sastanka je istaknuto da su odnosi između zemalja značajni i sa aspekta ekonomske saradnje, kako u oblasti turizma, tako i u ostalim privrednim granama.

"Kako je promet između Republike Makedonije i Crne Gore u prošloj godini iznosio oko 26 miliona eura, konstatovana je mogućnosti za njeno dalje poboljšanje, uz jačanje bilateralne saradnje", zaključuje se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније