Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

09. 11. 2017. 13:11 >> 12:38
1

MITROVIĆ PORUČUJE

Turizam razvojna šansa Mojkovca

Socijaldemokrate prosperitet Mojkovca vide u razvoju turizma, jer je grad velikog turističkog potencijala, kako u ljetnjem, tako i u zimskom periodu, saopšteno je iz te partije.

Taj potencijal je, kako navodi kandidatkinja na odborničkoj listi "Socijaldemokratew - Ivan Brajović - Dosljedno za Mojkovac" Marija Mitrović, neophodno snažnije razvijati, adekvatnijim korišćenjem svih prirodnih resursa i geografskih predispozicija. Zato će se, najavljuje, angažovati na unaprjeđenju turističke ponude tog grada kroz više segmenata.

"Prevashodno, razvoj poljoprivrede i njeno uvezivanje sa turizmom je potencijal koji Mojkovac mora iskoristiti. Socijaldemokrate zagovaraju organizovanje eduko centara u većim ili grupi manjih sela u djelatnostima koje su interesantne za razvoj konkretno tog sela i osnivanje porodičnog biznisa", navodi se u saopštenju.

SD će, kaže Mitrović, insistirati na definisanju podsticajnih mjera za proizvodnju tradicionalnih domaćih proizvoda, kao i na boljoj promociji proizvođača i njihovom uvezivanju sa ugostiteljskim sektorom.

"Takođe, definisaćemo stimulativne mjere za seoska gazdinstva, koji će uz pomoć lokalne samouprave napraviti prikladan smještaj i uz proizvodnju domaće hrane dočekivati turiste tj. ljubitelje sela i prirode. Na taj način ćemo poboljšati konkurentnost i kvalitet života seoskog stanovništva i doprinijeti smanjenju migracionih kretanja stanovnika iz sela ka gradovima", kazala je Mitrović.

Socijaldemokrate veliku šansu za razvoj turizma vide i kroz tzv. sportski turizam koji će, kako ističu, razvijati podsticanjem avanturističkog turizma, šetnje, planinarenja, kanjoninga, biciklizama i splavarenja i stvaranjem uslova za dolazak profesionalnih ekipa sportista izgradnjom efikasnih i kvalitetnih trening centara, obezbjeđivanjem dobrog smještaja, povoljne klime i medicinske njege.

"Intenzivno ćemo raditi na animiranju potencijalnih investitora koji bi izgradili hotel sa svim neophodnim sportskim sadržajima, čime bi naš grad bio spreman da ugosti mnoge sportske klubove iz naše države, regiona i šire", ističe se u saopštenju.

Da bi Mojkovac zaista postao jedan od turističkih centara Crne Gore, kako navodi Mitrović, potrebno je da im građani ukažu povjerenje na predstojećim izborima, kao partiji mladih i obrazovanih ljudi, koji istinski žele da žive i rade u svom gradu i preuzmu odgovornost za njegov kvalitetniji razvoj.

"Stoga, zaokruživanjem broja 4 na predstojećim izborima, odlučićete se za novi početak, a mi vam garantujemo da vas nećemo iznevjeriti", zaključuje se u saopštenju. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније