Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

08. 07. 2013. 22:09 >> 22:09

POLITIČKI UTICAJ

Bojanić: Dobri zakoni, loša primjena

Zakonski okvir u Crnoj Gori je dobar i prilagođen standardima Evropske unije, ali je primjena regulativa na niskom nivou, zbog velikog političkog uticaja na rad institucija, ocijenio je poslanik Pozitivne Crne Gore Mladen Bojanić.

Delegacija Pozitivne Crne Gore, koju je predvodio potpredsjednik Mladenom Bojanić, sastala se danas sa koizvjestiocima Monitoring komiteta Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope, Nursunom Memecan i Kimom Sasijem.

Bojanić je u razgovoru sa koizvjestiocima PSSE kazao je da je u Crnoj Gori izražen problem manjka političke volje za stvaranje nezavisnih institucija.

On je, kako je saopšteno iz Pozitivne Crne Gore, kazao da je zakonski okvir dobar i prilagođen standardima EU, ali da je primjena regulativa na niskom nivou, zbog velikog političkog uticaja na rad institucija.

"Predstavnici Pozitivne istakli su da je za crnogorsko društvo važno da ne postoji selektivnost u primjeni zakona, kao i da su stvaranje građanskog društva i društva jednakih šansi ideje koje Pozitivna Crna Gora želi da ostvari za dobrobit svih građana", saopšteno je iz Pozitivne Crne Gore.

Na sastanku se govorilo i o slobodi medija, ugrožavanju bezbjednosti predstavnika medija kao i o najnovijim slučajevima prijetnji i zastrašivanja.

"To služe kao dokaz da država u procesu integracija još uvijek nije uradila dovoljno u ovoj oblasti, a posebno kada su u pitanju riješavanja ranijih nerijesenih slučajeva napada na novinare", saopšteno je iz Pozitivne Crne Gore.

Sastanku su prisustvovali i generalni sekretar Pozitivne Goran Tuponja, sekretar za vanjske poslove i evropske integracije Ana Ponoš i Milena Joksimović, sekretar Kluba poslanika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније