Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

PR Centar [ Objavio: O.Z. ]

06. 12. 2017. 15:11   >>  14:50 8

PREDSJEDNIČKI IZBORI

Miličković ozvaničio kandidaturu

Privrednik Vasilije Miličković, koji je danas ozvaničio kandidaturu za predsjednika Crne Gore, poručio je da bi njegova pobjeda značila kraj partitokratije, i ocijenio da će svi opozicioni, kao i veliki broj birača Demokratske partije socijalista (DPS), glasati za njega.

Miličković je na konferecniji za novinare, koju je organizovala Grupa građana "Građanska akcija", povodom zvanične promocije njegove predsjedničke kandidature, ocijenio da Crna Gora zahtijeva radikalne društvene promjene, „jer smo po svim parametrima dotakli dno“.

Kako je naveo, politička scena više liči na „ustajalu baru koja svaki danom sve više zaudara i prijeti da ugrozi biološki opstanak našeg naroda, a što je rezultat partitokratske vladavine u Crnoj Gori“.

„Političke partije, kao ubjedljivo najgori segment našega društva, a posebno njihovi lideri, toliko su se osilili i zaboravili na ličnu odgovornost, da njihovo ponašanje svakim danom vrijeđa zdrav razum“, smatra Miličković.

On je rekao da mu to što je godinama ulagao trud da spasi 11 miliona EUR javnog interesa, daje za pravo da traži povjerenje svih građana u predsjedničkoj kampanji.

„I ovaj put ću raditi isključivo u javnom i državnom interesu, i neću ih razočarati. Bez njihove podrške nema slobode u Crnoj Gori“, poručio je Miličković.

Upitan da li očekuje da će prikupiti 7,7 hiljada potpisa kako bi njegovu kandidaturu ozvaničila Državna izborna komisija, Miličković je kazao da ne bi ulazio u kampanju ako ne bi vjerovao u to.

„Kandidat DPS-a će to da završi za minut, izvadiće iz kompjutera, a ja ću morati ogromni trud da uložim, i da idem od kuće do kuće. Eto, u startu se vidi koliko smo ravnopravni“, rekao je Miličković.

On je kazao da će kampanju finansirati „dominantno iz svoga džepa, za razliku od njih, koji će sve to finansirati iz džepa građana Crne Gore.

Na pitanje da li će njegovom kandidaturom doći do prelivanja glasova unutar opozicije, Miličković je rekao da je siguran da će, čim bliže čuju njegov program, svi opozicioni birači podržati njegovu kandidaturu i glasati za njega.

„Računam i na ogroman broj DPS-ovih glasača, posebno visokopozicioniranih, ministara, poslanika DPS-a, i mnogih direktora DPS-a, jer oni žive u neviđenom strahu od Mila Đukanovića. Oni će biti srećni da Vasilije pobijedi, jer će i oni da osjete slobodu“, naveo je Miličković.

On je kazao da bi njegova pobjeda na predsjedničkim izborima značila „kraj partitokratiji, prevarama, kraj svakoj moći pojedinca iznad zakona“.

„Zakon će biti iznad svih građana Crne Gore. Vladavina prava je moj krajnji cilj, kao i zaštita najugroženije populacije“, poručio je Miličković.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније