Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: B.V.

19. 12. 2017. 15:39 >> 16:35
1

OD SIJARTA

Marković dobio Puškašev dres

Crna Gora i Mađarska njeguju kvalitetne bilateralne odnose zasnovane na prijateljstvu, uvažavanju i zajedničkim interesima, a obje zemlje vide mogućnost daljeg poboljšanja odnosa posebno na ekonomskog planu, ocijenjeno je na sastanku premijera Duška Markovića i šefa mađarske diplomatije, Petera Sijarta. Marković je od Sijarta dobio i lijep poklon - repliku dresa najboljeg igrača Mađarske u istoriji Ferenca Puškaša.

 

Marković i Sijarto, koji boravi u zvaničnoj posjeti Podgorici, razgovarali su  i o konkretnim oblicima jačanja ekonomske saradnje i o mađarskim investicijama u Crnu Goru.

Marković se zahvalio ministru Sijartu na svemu što je Mađarska učinila za Crnu Goru tokom proteklih 11 godina naših evroatlantskih i evropskih integracija.

„Vaša uloga u našoj integraciji u NATO je nezamjenljiva, posebno u posljednjoj godini procesa. Vaši savjeti i podrška bili su ključni u finalnoj fazi“, rekao je Marković dodajući da je, nakon ulaska u NATO, Crna Gora svoje kapacitete usmjerila na evropske integracije.

Sijarto je rekao da i Mađarska smatra da je politika proširenja Evropske unije najznačajnija evropska politika i istakao punu podršku Mađarske našim evropskim integracijama i daljem napretku u procesu pregovora na osnovu ostvarenih rezultata.

Markoviću dres i lopta, Sijartu trenerka "sokolova"

Marković i Sijarto razmijenili su na kraju zvaničnih razgovora poklone.

Naš premijer dobio je repliku stare fudbalske lopte i dresa slavnog mađarskog fudbalera Ferenca Puškaša, vođe napada legendarne „mađarske lake konjice“ iz pedesetih godina prošlog vijeka, jednog od najvećih fudbalera svih vremena po kojem se danas zove centralni stadion u Budimpešti, objavljeno je na Fejsbuk nalogu Vlade.

Sijarto, pošto je prilikom prethodnog susreta već dobio od Premijera crnogorski dres, danas je na poklon dobio trenerku FSCG sa ispisanim svojim imenom na leđima.

Realno otvaranje ostalih poglavlja

Sa Sijartom je danas razgovarao i predsjednik parlamenta, Ivan Brajović.

Na sastanku je, kako je saopšteno iz Skupštine, da su realna očekivanja da Crna Gora tokom sljedeće godine otvori tri preostala pregovaračka poglavlja i ispuni sva privremena mjerila za pregovaračka poglavlja 23 i 24.

Brajović je zahvalio na snažnoj podršci koju Mađarska u kontinuitetu pruža Crnoj Gori kako prilikom dobijanja statusa punopravne članice NATO-a, tako i prilikom reformskih procesa na putu evropske integracije.

"Tokom sastanka, predsjednik Brajović je upoznao ministra Sijarta sa najvažnijim trenutnim aktivnostima Skupštine, kao i aktuelnim političkim trenutkom u Crnoj Gori i regionu", navodi se u saopštenju.

Sagovornici su se saglasili da princip regate i mjerenje individualnih rezultata svake države predstavlja dobar pristup, i da se kroz primjer Crne Gore može uputiti snažna poruka ostalim zemljama kandidatima da Zapadni Balkan ima realnu evropsku perspektivu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније