Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

28. 03. 2018. 11:54   >>  14:02 67

VLADA ODLUČILA

Crna Gora protjeruje ruskog diplomatu

Crna Gora proglasila je jednog ruskog diplomatu za personu non grata i uskratila mu saglasnost za djelovanje počasnog konzula Ruske Federacije, saopštila je Vlada Crne Gore.

"Vlada Crne Gore je donijela odluku da proglasi jednog diplomatskog predstavnika akreditovanog u ambasadi Ruske Federacije za persona non grata i da povuče saglasnost za djelovanje počasnog konzula Ruske Federacije u Crnoj Gori. O mjerama je obaviještena ambasada Ruske Federacije u Podgorici uz rok od sedam dana da diplomatski predstavnik napusti Crnu Goru", saopštila je Vlada.

Crna Gora, kako se navodi, i ovu odluku donosi koordinirano sa saveznicima, u skladu sa mjerama preduzetim od strane članica Evropske unije i NATO, a "u vezi sa djelovanjem Rusije i napadom nervnim gasom na teritoriji Ujedinjenog Kraljevstva koji je Vlada Crne Gore, u znak solidarnosti sa našim britanskim partnerima, odmah jasno osudila".

Podsjećamo, premijer Duško Marković poručio je juče da je Crna Gora u obavezi da slijedi politiku Evropske unije i da bude solidarna sa NATO članicama.

Marković je podsjetio da je Crna Gora članica NATO-a i prva naredna članica EU.

“Iz tog članstva i procesa proizilaze obaveze slijeđenja EU spoljene politike, ali naravno i solidarnosti i partnerstva sa članicama iz NATO-a. To što se desilo u Londonu ukazuje na to da je odgovornost na ruskoj strani, vidjeli ste snažnu reakciju međunarodne zajednice u cjelini Amerike, EU. Crna Gora kao odgovorna država, ozbiljan i solidaran partner, će se danas ili sjutra i sama odrediti u odnosu na tu situaciju”, kazao je Marković.

Пратите нас на

Коментари67

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније