Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

21. 05. 2018. 12:58   >>  13:32 18

RADUNOVIĆ ISPRED ZIKS-A

"Režim ruši samo odlučna opozicija"

Aktuelni režim može da sruši samo odlučna opozicija i hrabri ljudi, poručio je nosilac liste DF-SNP "Sve za moj grad", Slaven Radunović.

 

On je ispred spuškog zatvora, u sklopu protestnog "Marša na Spuž", rekao da je sada sa Demokratskim frontom (DF) i Socijalistička narodna partija (SNP).

"Režim može da sruši samo odlučna opozicija, sada je sa nama i SNP. Skupili smo se na jedno mjesto mi koji ne slušamo tuđe sugestije, nas su birali građani, mi u njihovo ime razmišljamo", rekao je Radunović.

Poručio je da se koalicija DF-a i SNP-a u Podgorici se zovu "Sve za naš grad", i Kneževiću obećao da će "i naš grad 27. maja biti slobodan, kao i tvoja Zeta".

Prethodno je danas, ispred Osnovnog suda u Podgorici, odakle je krenuo protestni marš, jedan od lidera DF-a, Predrag Bulatović, poručio da će taj politički savez izdržati i zatvor i progone, i krenuti u kontraofanzivu.

On je, uoči "Marša na Spuž", podsjetio da su se okupili da Kneževiću daju snažnu podršku i pošalju poruku da se ne predaju.

Bulatović je rekao da je sve počelo u oktobru 2015. godine, kad su, kako je kazao, razbijeni mirni protesti.

"Umjesto da odgovaraju nalogodavci, u zatvoru je Milan Knežević. Dvije godine su pripremali medijsku scenu da ga pošalju u zatvor. Mi danas kažemo - izdržaćemo sve", rekao je Bulatović.

On je rekao da i DPS danas slavi 12 godina od, kako je istakao, "pokradenog referenduma".

"I tada i danas je Milan govorio da je taj referendum pokraden i u funkciji stvaranja privatne države. Milan je zbog svojih stavova zatvorenik. DF će izdraži sve, zatvor i progon i krenuti u kontraofanzivu", rekao je Bulatović.

Poslanik DF-a, Janko Vučinić, reko je da slobodni građani Crne Gore nikad neće priznati Mila Đukanovića za predjsednika države.

"Nikad nećemo dozvoliti jaram na vratu, dozvoliti da budemo sluge. 12 godina samostalnosti, postali smo još veća diktatura i još veća privatna država", rekao je Vučinić.

Predsjednik PzP-a, Nebojša Medojević, rekao je da Crna Gora nije slobodna zemlja, dok je lider SNP-a, Vladimir Joković, kazao da, ako su uhapsili Kneževića, neće uhapsiti njegovu riječ i ideju da su Crnoj Gori potrebne hitne političke promjene. 

 

 

Пратите нас на

Коментари18

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније