Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: P.R.

30. 06. 2018. 13:35 >> 13:23

PEROVIĆ OCIJENIO

"Država da prestane s lošom privatizacijom"

Socijaldemokratska partija u Budvi ostaje čvrsto pri stavu da budućnost HG "Budvanska rivijera" AD ne treba da bude u pripremljenoj "asimetričnoj" transformaciji po kojoj bi manjinski vlasnici dobili pet hotela koji danas posluju u okviru ove državne kompanije, dok bi država dobila 100 odsto vlasništvo nad hotelima koji su izdati u višedecenijski zakup, kazao je član Predsjedništva SDP Budva Jovo Perović.

Kako su se ponovo aktuelizovale namjere jednog od manjinskih akcionara, Perović ističe da SDP podržava svaku investiciju u budvanski turizam i da će pozdraviti svako novo otvoreno radno mjesto, novi hotel i podizanje kvaliteta turizma od kojeg živi najveći broj naših sugrađana.

"Međutim, država ovako planiranom privatizacijom ne bi dobila ni jedan euro, a nekoliko stotina radnika, naših sugrađana bi imali ugroženu egzistenciju budući da su kompanije koje su manjinski akcionari do sada u našem gradu gradile isključivo stanove za tržište", ocijenio je Perović.

Zbog toga, kako kaže, insistiraju da se o ovom pitanju pita i Budva jer se radi o imovini vrijednoj više od 200 miliona eura koja se nalazi u toj opštini i o preko 400 budvanskih porodica koji svoj hljeb zarađuju vrijedno radeći u najvećoj crnogorskoj hotelskoj grupi.

"SDP će snažno insistirati da bilo koji aranžman koji bi se po pitanju HG Budvanska rivijera AD sklapao u ime Vlade Crne Gore mora dobiti i saglasnost Opštine jer se radi o najvrijednijoj kompaniji i najvećem poslodavcu u našem gradu", zaključio je Perović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније