Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ Objavio: O.Z. ]

09. 07. 2018. 21:12 >> 20:58

CG - SRBIJA

Grupe prijateljstva da doprinesu ispunjavanju kriterijuma

Parlamenti Crne Gore i Srbije zajedničkim i sinhronizovanim aktivnostima mogu značajno ubrzati ispunjavanje kriterijuma za članstvo u Evropskoj uniji (EU), ocijenjeno je na sastanku grupa prijateljstva parlamenata dvije države.

Predsjednik Grupe prijateljstva crnogorskog parlamenta sa Skupštinom Srbije, Branimir Gvozdenović, i ambasador Crne Gore u Srbiji Branislav Mićunović, susreli su se danas u Beogradu sa predsjednikom Poslaničke grupe prijateljstva sa Crnom Gorom u srpskom parlamentu, Igorom Bečićem i dijelom članova Grupe.

Kako je saopšteno iz crnoorskog parlameta, tokom sastanka su razmijenjene informacije o unutrašnjim i međunarodnim aktivnostima dva parlamenta, naročito kad je u pitanju proces evropske integracije, koji je u posebnom fokusu oba zakonodavna doma.

Gvozdenović je, apostrofirajući značaj bilateralne saradnje dva parlamenta, naročito kroz značajnu formu kakva je grupa prijateljstva, posebno ukazao na mogućnosti parlamentarne diplomatije, u cilju prenošenja jasnih stavova i pozitivnih iskustava i prakse.

„Naročito je istakao značaj ekonomske saradnje, posebno imajući u vidu međusobnu spoljnotrgovinsku razmjenu, kao i srbijansko turističko tržište, koje je za Crnu Goru jedno od najznačajnijih“, kaže se u saopštenju.

Bečić je, kako se navodi, istakao da se zajedničkim i sinhronizovanim aktivnostima dva parlamenta i dvije države značajno mogu ubrzati aktivnosti na ispunjavanju kriterijuma za članstvo u EU, kao i da dvije grupe prijateljstva treba intenzivnije da sarađuju i na tom planu, i u svim drugim oblastima.

„Ukazujući na činjenicu da je Grupa prijateljstva sa Crnom Gorom jedna od najbrojnijih u Narodnoj skupštini Srbije, Bečić je naglasio da je bliskost dva naroda toliko čvrsta da se i odnosi država usmjeravaju u tom pravcu, uvažavajući tradicionalno dobre relacije“, dodaje se u saoštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније