Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

19. 07. 2018. 12:45 >> 21:12
17

VLADA O IZJAVI TRAMPA

Prijateljstvo sa SAD snažno i trajno

Prijateljstvo i savezništvo Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država (SAD) je snažno i trajno, kazali su iz Vlade Crne Gore.

"Crna Gora mala država sa veoma snažnim ljudima. Oni su veoma snažni ljudi. Oni su veoma agresivni ljudi, možda će postati agresivni i čestitam - u Trećem svjetskom ratu smo", kazao je juče američki predsjednik Donald Tramp u Izjavi TV FOX.

Nakon te izjave Vlada Crne Gore na današnjoj sjednici je usvojila stav i navela da je "Crna Gora ponosna na svoju istoriju i tradiciju i mirnodopsku politiku koja je dovela do pozicije stabilizirajuće države u regionu i jedine države u kojoj se nije ratovalo raspadom bivše Jugoslavije".

"Zemlja koja je primila i zaštitila 120.000 unesrećenih ljudi i porodica. Država koja je prva u Evropi pružila otpor fašizmu i danas kao nova članica NATO-a i kandidat za Evropsku uniju doprinosi miru i stabilnosti ne samo na evropskom kontinentu već širom svijeta, zajedno sa američkim vojnicima u Avganistanu", kazali su iz Vlade.

Oni dadaju da, mi gradimo prijateljstva, da ni jedno nijesmo izgubili, ta da smo ujedno sposobni da hrabro i odlučno branimo i odbranimo sopstvene nacionalne interese.

"U današnjem svijetu punom izazova nije bitno koliko ste veliki ili mali nego u kojoj mjeri baštinite vrijednosti slobode, solidarnosti i demokratije. Zbog svega ovog prijateljstvo i savezništvi Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država je snažno i trajno", kazali su iz Vlade.

 

Пратите нас на

Коментари17

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније