Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R. [ Beta ]

24. 07. 2018. 17:06 >> 16:58
30

SRPSKI MINISTAR PORUČIO

"CG sprovodi identitetski gonocid nad Srbima"

Ministar bez portfelja u Vladi Srbije i predsjednik Srpske narodne partije Nenad Popović saopštio je da crnogorska vlast nad Srbima "uporno i sistematski sprovodi identitetski genocid" i da podržava izjavu patrijarha Srpske pravoslavne crkve (SPC) Irineja, koji je ranije ocijenio da je položaj Srba u Crnoj Gori "isti kao u vrijeme Nezavisne države Hrvatske".

"Ćirilica se ukida u Crnoj Gori, a srpski pisci brišu iz učeničkih čitanki. Oni koji se izjašnjavaju kao Srbi su diskriminisani po svim osnovama i ne mogu da dobiju zaposlenje u državnoj službi", piše u saopštenju Popovića.

Popović je ocijenio i da je u Crnoj Gori Srpska crkva progonjena, a da je "fizička bezbjednost građana Crne Gore koji se izjašnjavaju kao pripadnici srpskog naroda sve češće ugrožena".

"Srbija mora snažno da podrži srpski narod u Crnoj Gori i da problem ugnjetavanja našeg naroda iznese pred međunarodne institucije i svjetsku javnost", napisao je Popović i poručio da je poštovanje prava Srba i SPC u Crnoj Gori uslov za održavanje dobrih odnosa.

Пратите нас на

Коментари30

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније