Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

06. 08. 2018. 17:07 >> 17:06
21

REAKCIJE OPOZICIJE

"Prisustvo Mašulovića neodgovorno i bez opravdanja"

Povodom prisustva crnogorskog vojnog atašea u Hrvatskoj Ivana Mašulovića, na proslavi "Dana pobjede i domovinske zahvalnosti" u Kninu reagovali su predstavnici opozicionih partija u Crnoj Gori. Taj potez smatraju neodgovornim i bez opravdanja, neprimjerenim i nepotrebnim pa zahtijevaju opoziv Mašulovića, i pozivaju premijera Duška Markovića da podnese ostaku.

DF: Opozvati Mašulovića

Demokratski front pokrenuo je danas inicijativu za sazivanje vanredne sjednice Skupštine Crne Gore za 23. avgust sa jednom tačkom dnevnog reda. Traže da Skupština raspravlja o Zaključku povodom prisustva vojno-diplomatskog predstavnika Crne Gore na proslavi obilježavanja akcije Oluja u Kninu.

UCG: Marković da podnese ostavku

Iz Ujedinjene Crne Gore (UCG) ocijenili su da premijer Duško Marković treba da podnese ostavku jer je na taj način nanesena ljaga i sramota državi.

Iz te partije su kazali da su, kada je Vlada zajedno sa parlamentarnom većinom nedavno poslala dva oficira u snage KFOR-a na Kosovo, pomislili "da manje vojnika ne može napraviti veću bruku za Vojsku Crne Gore".

Kako su naveli, izgovor je bio da Crna Gora hoće da pomogne i da doprinese miru i pomirenju kroz angažman u međunarodnim snagama.

"Bio je to sraman izgovor i odluka. Da može i od toga gore vidjeli smo prekjuče.Samo jedan oficir dovoljan je za najveću sramotu. Ivana Mašulovića poslali su na svečanost obilježavanja Oluje u Kninu", kaže se u saopštenju predsjedništva UCG.

SNP: Neodgovorni čin bez opravdanja

Iz Socijalističk enarodne partije (SNP) ocijenili su da ćutanje Vlade i Ministarstva odbrane u vezi sa prisustvom Mašulovića, na proslavi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti potvrđuje da za taj neodgovorni čin nema opravdanja.

Iz te partije su saopštili da najoštrije osuđuju prisustvo Mašulovića na proslavi "Oluje" u Kninu.

"Taj čin ne služi na čast ni onome ko je tamo bio, niti onome ko ga je tamo poslao. Slaviti progon 250 hiljada srpskih civila u gradu iz koga je protjerano svo stanovništvo pod očiglednim nacističkim obilježjima iz Drugog svjetskog rata, može samo onaj ko je u svojoj bahatosti izgubio kompas i koji više nema osjećaj realnosti", navodi se u saopštenju.

URA: Neprimjereno i nepotrebno

Za Građanski pokret URA prisustvo Mašulovića na proslavi "Dana pobjede i domovinske zahvalnosti" u svim mogućim okolnostima je neprimjereno i nepotrebno.

U saopštenju te partije se navodi da je svima jasno da je u pitanju blijed, jeftin i licemjeran pokušaj prekrajanja istorije.

"Kojim predstavnici Demokratske partije socijalista (DPS) žele umanjiti sopstvenu bruku i sramnu ulogu svojih lidera tokom devedesetih godina, kada su jurišali na Dubrovnik i komandno uticali na brojne zločine", poručili su Ure.

Пратите нас на

Коментари21

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније