Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina, Objavila: J.B.Č. ]

21. 09. 2018. 14:29 >> 14:09
2

IZBORNO ZAKONODAVSTVO

URA neće u Radnu grupu

Građanski pokret URA neće učestvovati u radu Radne grupe koja će se baviti izmjenama izbornog zakonodavstva dok Demokratska partija socijalista (DPS) ne odustane od, kako je rekao politički direktor Rade Milošević, zamisli pomoću kojih želi samo da kozmetički izmijeni zakone.

On smatra da su najnovije poruke evropskog komesara za proširenje i susjedsku politiku Johanesa Hana o pristupnim pregovorima Crne Gore ka Evropskoj uniji (EU) i ocjene o formiranja Radne grupe u parlamentu, logičan slijed poruka koje stižu sa briselske adrese.

"EU neće kozmetičke reforme, priču koju potencira DPS u svom planu, već konkretne i jasne. To je ponovio Han još jednom pozdravivši naš konstruktivni plan koji smo zajedno sa kolegama iz Demokratske Crne Gore u junu predstavili evropskim zvaničnicima a kojeg su oni pozdravili", kazao je Milošević agenciji Mina.

Han je rekao Pobjedi da bi sve političke partije trebalo da se uključe u rad Radne grupe koja će se baviti izmjenama izbornog zakonodavstva. Han je kazao i da su svi nedostaci identifikovani u najnovijem izvještaju o Crnoj Gori i reflektovani u planu dvije opozicione stranke, koji je pozdravio tokom posjete njihovih lidera tih Briselu.

Milošević je poručio da URA neće učestvovati u radu Radne grupe sve dok, kako je naveo, DPS ne odustane od svojih zamisli pomoću kojih bi da još jednom kozmetički izmijeni Zakone a da poslije imamo istu situaciju.

"Namjeravaju li ostati pri tom stavu Crna Gora će tapkati u mjestu, a svoju vodeću ulogu u evropskim integracijama na Zapadnom Balkanu lako izgubiti, što je komesar Han i nagovijestio na nedavnom samitu u Skopju", kazao je Milošević.

On je rekao da je URA shodno svojim mogućnostima i kapacitetima djelovala konstruktivno i sa kolegama iz Demokrata ponudili plan koji je dobio podršku sa EU adresa.

"Sve ostalo je na DPS-u. Žele li iskrenu posvećenost integracijama ili tapkanje u mjestu", poručio je Milošević.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније