Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

09. 08. 2013. 18:28 >> 18:28
1

SEZONA U HN

DPS: SDP selektivno slušao Gvozdenovića

Podaci koje je, tokom posjete Herceg Novom, iznio ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović, prije svega se tiču porasta broja turista i veće naplate poreskih obaveza u odnosu na jun i jul prethodne godine, i oni su egzaktni i tačni, navodi se u saopštenju DPS-a. Hercegnovski odbor ove partije reagovao je na jučerašnje saopštenje kolega iz SDP-a, koji su konstatovali da je Gvozdenovićeva izjava u potpunoj suprotnosti sa ranijim ocjenama lokalnog DPS-a.

„Ni jednog trenutka ministar nije zasluge za bolju turističku sezonu (sa aspekta broja turista i prihoda od turizma) u odnosu na prethodnu godinu pripisao lokalnoj vlasti“, kažu iz DPS-a.

Oni smatraju da je to rezultat dobre pripreme sezone i promotivnih kampanja, kao i ključnih dokumenata koje je u prethodnom periodu usvojila Vlada Crne Gore.

„Šta više, uslovi u kojima borave turisti u Herceg Novom ni malo nijesu na zadovoljavajućem nivou, i to je ministar Gvozdenović jasno saopštio. I na sastanku, a kasnije i tokom izjava za medije, Ministar je jasno potencirao ozbiljne probleme kad je u pitanju vodosnabdijevanje, čistoća grada, kanalizacija, i saobraćaj u užem gradskom jezgru“.

Problemi nijesu samo konstatovani, kažu iz DPS-a, već su dati jasni prijedlozi za njihovo prevazilaženje.

„Redovno vodosnabdijevanje Opštine je ocijenjeno kao urgentno pitanje koje treba riješiti, pa je u tom smislu ministar Gvozdenović jasno ukazao na to da, ako je problem subjektivne prirode, treba ga urgentno prevazići, kako ne bi trpjeli građani Herceg Novog i turisti koji borave u našoj Opštini“, navodi se u saopštenju hercegnovskog DPS-a.

Oni tvrde da je Gvozdenović, u slučaju da su objektivni razlozi neredovnog snabdijevanja vodom, ponudio četiri modela za priključenje Herceg Novog na sistem Regionalnog vodovoda, o čemu se intenzivno ovih dana vode razgovori.

Iz DPS-a podsjećaju da je tokom Gvozdenovićeve  posjete bilo riječi i o investicijama u Herceg Novom, prije svega o najvećoj investiciji koja ovih dana otpočinje sa realizacijom.

„To je projekat Kumbor, prema najavama investitora vrijedan oko 500 miliona eura. Ne treba da podsjećamo hercenovsku i crnogorsku javnost da su upravo napori Vlade Crne Gore, i DPS-a kao glavnog konsituenta vlasti, rezultirali dovođenjem investitora i stvaranjem uslova za valorizaciju ovog prostora“.

Dps takođe navodi kako je Gvozdenović bio jasan u ocjeni da i druge projekte u toj opštini treba ubrzati, „kao što su pitanje Vektra Boke, Rt Arza, Rt Kobila, i sve druge, čime se poslije dužeg vremena u našem gradu javlja optimizam, koji nam lokalna vlast ne može ponuditi“.

„Namjera ministra nikako nije bila da bilo koga ’’tapše po ramenu’’ i hvali za rad, već da se učini sve da se sa državnog nivoa (kad već lokalna vlast to neće) utiče na to da se poboljša kvalitet života građana Herceg Novog i turista koji borave u našoj opštini“, konstatuju iz DPS-a u svom reagovanju. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније