Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

21. 11. 2018. 11:18 >> 11:27

SNP SAOPŠTIO

U Zelenici nećemo dozvoliti sivilo cementa

Svi u Zelenici radije bi gledali velike bijele kruzere sa hiljadama turista koji donose ekonomsku dobit gradu i svim njegovim građanima, nego sivilo cementa, saopšteno je iz SNP-a Herceg Novi.

 

"Za nas u Herceg Novom je ova 2018. godina važna jer obilježavamo 10 godina od održavanja jednog od najuspješnijih referenduma.
Tog 6. aprila 2008. godine, posle višemjesečne blokade i zdravog aktivizma stanovništva, ali i potpore lokalne uprave na čelu sa SNP, održan je lokalni referendum, na kojem je čak 92 posto građana reklo odlučno NE izgradnji silosa za rasuti cement u luci Zelenika. Iako su silosi već bili postavljeni, cement se nakon toga nije dovozio i pretovarao u Zelenici. I svi su već zaboravili cement, a Luka Zelenika se poslednjih mjeseci intezivno pominje kao moguća, vrlo dobra lokacija za dolazak kruzera", navodi se u saopštenju novskog SNP-a.

Iz SNP-a Herceg Novi kažu da bi bilo fino i lijepo da se u zadnjih nekoliko dana ne čuju i ne izvode neki radovi u Zelenici. Farbaju se silosi, uređuju se skladišta i sve ponovo podsjeća na 2008. i na namjeru oživljavanja ideje pretovara cementa.

"Umjesto kruzera, turista iz cijelog svijeta koji su kako se pokazalo u septembru itekako uživali u Herceg Novom, a ugostitelji i trgovci se ponadali dodatnim prihodima, u vazduhu se osjeća miris nelagodnosti i lošeg prisjećanja na događaje od prije deset godina.
Zvanično, luka od lokalnog značaja, sa namjerom da bude registrovana za promet roba i usluga, pod kojom definicijom je i pristajanje kruzera, mogla bi biti luka za promet samo roba – i to cementa. Ne bi bilo dobro da su to prioritetne namjere upravljača Lukom, jer Novljani ipak dugo pamte. Koliko god je jaka nelagoda na događaje od prije deset godina, još je jači ponos građana da su ipak izvojevali pobjedu nad namjerama tajkuna", navode u SNP-u.

Zaključuju da bi svi bi radije u Zelenici gledali velike bijele kruzere sa hiljadama turista koji donose ekonomsku dobit gradu i svim njegovim građanima, nego sivilo cementa.

"Da se ne zaboravi – 2008. je bila velika pobjeda građana. Ostajemo dosledni sebi i svojim uvjerenjima. Zelenika i kruzeri – DA, pretovar cementa- NE", navode u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније