Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

05. 01. 2019. 17:14 >> 16:46
5

OO DNP

Plakatima u Beranama poziva se na bratoubilaštvo

Berane je jutros osvanulo oblijepljeno plakatima kojima se otvoreno pozivana na bratoubilaštvo i širi govor mržnje kroz vjersku netrpeljivost, saopšteno je iz OO Demokratske narodne partije (DNP). Time je, kako su kazali, od strane NN lica narušen pretpraznički mir.

"U danima kada Crkva poziva na mir Božji, kada se naš narod priprema da proslavi rođenje Hristovo, beranske ulice su osvanule sa plakatima koji ne da ne pozivaju na mir, već otvoreno plasiraju uznemirujuću poruku da je Srpska crkva u Crnoj Gori okupatorska i da 'Vakat je'", navodi se u saopštenju DNP-a.

Uznemirujuće je, kažu, i pomisliti na to, za šta je vakat. OO DNP Berane oštro osuđuje ovakvo ponašanje i najavljuje krivične prijave protiv N.N. lica, kako onih koji su inspiratori, tako i protiv njihovih izvršilaca.

"Pozivamo nadležne državne organe da reaguju i u najkraćem roku daju odgovore na pitanja koja se nameću iz ovakve vrste provokacije. Šta nam se ovo sprema? Da li je ovo zemlja u kojoj vlada multietnički sklad? Da li su svi njeni građani jednaki? Da li namjeravaju da sjede skrštenih ruku i na taj način otvoreno podržavaju ovakve događaje?", navodi se u saopštenju.

Upozoravaju da, kako su kazali, neće sjedjeti skrštenih ruku.

"Ukoliko ne bude adekvatne reakcije nadležnih institucija, a moralo bi biti, režim nam šalje nedvosmislenu poruku da smo i zvanično građani drugoga reda i da se ustavne garancije ne odnose na nas", ističu iz DNP-a.

Jasno im je, dodaju, "i kroz progon lidera DF-a" da nijesu zaštićeni niti jednaki po bilo kom osnovu.

"Ali postojala je nada da će se poslije odluke Ustavnog suda o neustavnom pritvaranju Nebojše Medojevića i pokušaju 'stavljanja u pritvor' Milana Kneževića režim 'dozvati pameti'. Očigledno je, da postoje mračne namjere određenih krugova moći, da već složenu političku, ekonomsku, socijalnu situaciju, dodatno zakomplikuju vjerskom netrpeljivošću", smatraju u toj partiji.

Poručuju da će pružiti nadležnima da razotkriju i kazne počinioce i njihove nalogodavce.

"I da pokažu da smo, bar malo, zaštićeni od strane države i da nijesu na strani podstrakača bratoubilaštva! U duhu predstojećih praznika i u duhu naših predaka mi ćemo svima da poželimo da kroz tradicionalni pozdrav to i imaju, MIR BOŽJI, HRISTOS SE RODI", zaključuje se u saopštenju OO DNP Berane.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније