Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

24. 01. 2019. 11:24 >> 10:54
1

URA SAOPŠTILA

Bolje da se ASK nije ni oglašavao

Izvršni direktor Građanskog pokreta URA Zoran Mikić saopštio je da je saopštenje Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) "poslije višednevnog ćutanja sramotno i skandalozno".

 

Tako se, kako navodi Mikić, "još jednom potvrđuje da je ova institucija zarobljena", te da radi po diktatu DPS-a.

Podsjećamo, Agencija za sprječavanje korupcije saopštila je juče da je od početka 2016. do danas, osam puta sprovela terensku kontrolu i imala uvid u izbornu i redovnu dokumentaciju DPS-a, prilikom čega nijesu utvrđene nepravilnosti i konstatovano je da se evidencije vode u skladu sa zakonom.

"Tragično zvuči objašnjenje ASK-a da u finansijskim kontrolama DPS-a nijesu našli ništa nezakonito kada smo svi svjedoci snimka o kojem bruji javnost. Za agenciju je bolje da se nije ni oglašavala, jer se ovako samo blamiraju i pokazuju da ili ne smiju ili ne znaju da vrše dubinsku kontrolu nezakonitog finansiranja DPS-a i njegovih satelita”, kazao je Mikić.

Bilo je, kaže Mikić, za očekivati da ASK neće uraditi svoj dio posla, jer to nijesu radili ni do sada.

"Sve ovo pokazuje da su nam neophodne korjenite reforme ASK-a i novi Zakon o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja”, poručuje Mikić.

Naglašava da DPS "strogo vodi računa o svojim finansijskim izvještajima i naravno da su sva dokumenta frizirana i da zbog toga zvuči tragično objašnjenje ASK-a da nijesu našli ništa sporno u svojim terenskim kontrolama".

Mikić podsjeća i da je ASK do sada najviše pokretao postupke protiv opozicionih partija i njihovih predstavnika zbog trivijalnih propusta poput dnevnih zakašnjenja sa dostavljanjem izvještaja.

“Kad već u ASK-u vole da se bave izvještajima i kontrolama nepravilnosti sada imaju priliku da provjere imovinski karton predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića i utvrde da li je prijavio prihod od Atlas banke po osnovu otpisa dugovanja. Da ne bi čekali da se organi ASK-a sami sjete URA će im i zvanično dostaviti zahtjev za pokretanje postupka utvrđivanja vjerodostojnosti izvještaja”, zaključuje Mikić.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније